Jos sinulla on tarpeeksi hyvä idea, ihmiset heittävät sinulle rahaa. Ainakin useimmat potentiaaliset yrittäjät toivovat tätä, kun he suunnittelevat unelmiaan oman yrityksen toiminnasta. Yrityksen perustaminen vaatii kovaa työtä, uhrauksia ja yleensä vähän pääomaa aloittaakseen. Aloittamasi yrityksen tyyppi määrittää, kuinka paljon tai kuinka vähän näitä elementtejä tarvitaan. Yrityslainat ovat vaihtoehto yrittäjille, mutta kelpoisuusvaatimukset ovat tiukat.

Mikä on yrityslaina?

Toisin kuin kulutuslainat autoihin ja asuntoihin, yrityslaina on juuri sitä miltä se kuulostaa, laina yrityksen perustamiseen. Rahan saamisen kriteerit tähän ovat kuitenkin paljon tiukemmat kuin auton tai talon ostaminen. Pankit saavat vuosittain tuhansia hakemuksia henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita lainaamaan rahaa yrityksen perustamiseen. Vaikka jotkin paikat saattavat tarjota yrityslainoja ihmisille, joilla on huonot luottotiedot, huonon luottotason yrityslainan saaminen ei ehkä ole hyvä tapa aloittaa. Tyypillisten vaatimusten, kuten hyvän luottokelpoisuuden ja varojen, lisäksi pankit etsivät vankkaa liiketoimintasuunnitelmaa. Liiketoimintasuunnitelma voi parantaa tai rikkoa mahdollisuutesi saada hyväksyntä, ja on jopa palveluita, joista voit maksaa, jotta voit kirjoittaa hyvän suunnitelman. Olipa kyseessä lyhyt- tai pitkäaikainen yritys, kaikki yritykset vaativat aloitusmaksun, joten varmista, että saat tarvittavan summan yrityksesi hoitamiseen ilman taloudellisia ongelmia alusta alkaen.

Millaisen yrityksen olet perustamassa?

Pankit ovat erittäin kiinnostuneita siitä, minkä tyyppisen yrityksen haluat rakentaa. Jotkut teollisuudenalat ovat paljon riskialttiimpia kuin toiset. Saatat esimerkiksi olla helpompi saada lainaa parturiliikkeen perustamiseen kuin ravintolan perustamiseen. Ruokapalvelualalla on tunnetusti vaikeaa perustaa yritystä ja menestyä. Sen lisäksi, minkä toimialan aiot tulla, valittavanasi on myös monia erilaisia ??liiketoimintamalleja. On olemassa franchising-sopimuksia, yksityisiä yrityksiä ja tiukasti online-yrityksiä vain muutamia mainitakseni. Jos et halua riskeerata paljon rahaa, kokeile yksityistä yritystä franchising-sopimuksen sijaan.

Vaiheet yrityksen perustamiseen

Aivan kuten on olemassa monia eri toimialoja ja liiketoimintamalleja, on yhtä monta tapaa aloittaa jokin näistä. Huolimatta aikomuksistasi, joitain parhaista resursseista löytyy asuinpaikaltasi. Paikalliset korkeakoulut tai yritysjärjestöt tarjoavat pienyrityskursseja ja neuvoja. Täältä saat tietoa yrityksen perustamisen lakisääteisistä vaatimuksista, apua liiketoimintasuunnitelman laatimiseen ja mahdollisuuksia verkostoitua muiden yrityksen perustamisesta kiinnostuneiden kanssa. Saat myös tietoa yrityslainan hakemisesta.

Kun olet saanut yleiskuvan siitä, mitä yrityksen perustamiseen liittyy, sinun on päätettävä, millainen oikeudellinen rakenne yrityksesi tulee olemaan. Yleensä on olemassa yksityisiä elinkeinonharjoittajia, C-yrityksiä, S-yrityksiä ja osakeyhtiöitä tai LLC:itä. Jokainen tarjoaa etuja ja haittoja. Tyypillisesti ne, jotka ovat vasta aloittamassa ja suorittavat suhteellisen yksinkertaisia ??palveluita, kuten nurmikonhoitoa, hiustenhoitoa, tavaroiden myyntiä verkossa tai vastaavaa toimintaa, perustavat yrityksensä yksityisyrityksenä. Tämä tarkoittaa, että yritystä johtava henkilö ottaa kaiken vastuun yrityksestä omalla nimellä.

Sitä vastoin muut aloittavat voivat perustaa LLC:n, joka vähentää omistajan henkilökohtaisen vastuun määrää. Esimerkiksi LLC:ssä, kun vahingot syntyvät jostain sopimuksesta tai palveluiden aikana, yritystä johtavan henkilön henkilökohtainen omaisuus ja omaisuus on suojattu oikeudenkäynneiltä ja muilta oikeussuojakeinoilta. C- ja S-yhtiörakenteet on varattu monimutkaisemmille tai suuremmille yrityksille. On parasta sijoittaa vähän rahaa ja puhua asianajajan kanssa, joka tuntee yrityksen perustamisen. Jotkut oikeudelliset rakenteet ovat parempia tietyille toimialoille ja liiketoimintamalleille.

Sisäänpääsyn esteet

Kaikilla toimialoilla on niin sanottuja markkinoille pääsyn esteitä. Tämä on liiketoimintatermi, joka viittaa tehtäviin, pääkaupunkiin ja/tai resursseihin, joita tarvitaan yrityksen perustamiseen ja menestyksekkääseen kilpailemiseen muiden saman toimialan yritysten kanssa. Pääsyn esteet voivat koskea muutakin kuin vain rahaa, ja ne voivat olla aineettomia elementtejä. Esimerkiksi suuri este autoteollisuudelle pääsylle on suhteet, joita suuret vakiintuneet autonvalmistajat ovat jo kehittäneet teräksen toimittajien kanssa. Uuden tulokkaan voi olla hyvin vaikeaa saada terästä edulliseen hintaan. Pienemmässä mittakaavassa nurmikonhoitoyrityksen perustamisen esteenä voi olla pääkaupunki, joka vaaditaan ostamaan ruohonleikkurit, maisemointilaitteet, kuorma-auton ja perävaunun. Aloittelijan on hyvä perustaa yritys jo tiedoillaan ja jo olemassa olevilla resursseilla. Joskus rahalliset esteet voidaan voittaa yrityslainoilla, ja yrityksen perustaminen käyttämällä jo oppimiasi asioita vie sinut pidemmälle kuin yrittäminen siirtyä toimialalle, josta et tiedä mitään.

Yrityksen perustamista pidetään edelleen porttina amerikkalaisen unelman saavuttamiseen. Monet maailman pienyritykset tarjoavat suurimman osan tarjolla olevista työpaikoista. Jos olet kiinnostunut yrityksen perustamisesta, vierailemalla paikallisessa kauppakamarissa, yhteisössä tai yritysjärjestössä saat paljon hyödyllistä tietoa. Opi kirjoittamaan järkevä liiketoimintasuunnitelma ja esittele se tehokkaasti pankille, jos tarvitset rahoitusta. Keskustele asianajajan kanssa siitä, kuinka organisaatiosi tulisi järjestää niin, että se vastaa parhaiten juridisia, liiketoiminnallisia ja henkilökohtaisia ??tarpeitasi ja tavoitteitasi. Vaikka kaikilla toimialoilla on markkinoille pääsyn esteitä, aloitat jostain, josta sinulla on jo tietoa, pääset paljon kilpailijoiden edellä.

On tärkeää muistaa, että suunnittelet yrityksesi oikein. Saattaa olla hyvä idea käydä läpi suunnitelmasi jonkun kanssa, johon luotat, jotta et vaaranna lopettaa liiketoimintaa ja menettää paljon rahaa, varsinkin jos omistat yrityksen ensimmäistä kertaa. Usein yrityksen rakentaminen vie aikaa, joten älä lannistu heti alusta alkaen. Yrityslainan saamisen oppiminen on helppoa, sillä yrityksesi hyödyn saaminen on silloin, kun siihen on panostettava paljon. Niin kauan kuin olet intohimoinen ja pidät hauskaa, se on yksi menestymisen avaintekijöistä.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.