Ajan kertominen ei todellakaan ole nykyaikaisen kellotornin tehtävä. Mutta he eivät silti onnistu houkuttelemaan yleisöä. Ennen i-puhelimien ja rannekellojen modernia aikakautta kellotornit rakennettiin korkealle maanpinnan yläpuolelle, jotta ihmiset tietäisivät kellonajan. Tällä hetkellä näistä kauniista kellotorneista ympäri maailmaa on tullut esimerkillisiä maamerkkejä. Kellotorneissa on jo 1700-luvulta lähtien aurinkokello, joka vähitellen kehittyi tähtitieteellisiksi kellotorneiksi ja laskeutui lopulta tornikellotorneiksi. Lue eteenpäin saadaksesi tietoa tunnetuimmista kellotorneista ympäri maailmaa.

Tuulten torni – Ateena, Kreikka

Ateenan roomalaisessa agorassa sijaitseva kaunis Tuulten torni on kahdeksankulmainen kellotorni, joka on rakennettu penteelistä marmoria. Itse asiassa tämä on vanhin kellotorni, ja se on ilmeisesti rakennettu noin 50 eKr., vaikka useat lähteet vahvistavat myös, että se rakennettiin 2. vuosisadalla eaa. torni on 12 metriä korkea, ja sen sisällä on kahdeksan aurinkokelloa ja vesikello sekä tuuliviiri. Todistaaksesi tämän tornin kauneuden varaa lennot Ateenaan ja luo muistoja.

Big Ben – Lontoo, Englanti

Big Ben, jota kutsutaan myös Elizabeth Toweriksi, sijaitsee Westminsterin palatsissa, joka on itse asiassa yksi Lontoon ja Englannin kuuluisimmista maamerkeistä. Euroopan kuuluisimpana rakennuksena pidetty Big Ben valmistui vuonna 1858 ja on maailman kolmanneksi korkein pitkäaikainen kellotorni.

Prahan astronominen kellotorni – Praha, Tšekki

Prahan Orlojina tunnettu Prahan tähtitieteellinen kello on sijoitettu vanhan kaupungintalon eteläiselle seinälle. Vuonna 1410 nostettua kellotornia pidetään maailman vanhimpana astronomisena kellona, ??joka toimii edelleen hyvin. Lisäksi se on kolmanneksi vanhin kaikista muista tähtitieteellisistä kelloista, ja siinä on kellotaulu, joka edustaa auringon ja kuun eri asentoja muiden yksityiskohtien ohella. Siinä on myös kalenterikello ja tunnin välein esitettävä apostolihahmoja.

Philadelphian kaupungintalo – Philadelphia, Yhdysvallat

Jopa 548 jalkaa korkea Philadelphian kaupungintalon kellotorni tunnustettiin maailman korkeimmaksi rakennukseksi vuosina 1901–1908. Tämä rakennelma koostuu neljästä kuuluisasta kellosta, jotka peittävät sen jokaisen sivun. Jokainen tornin kello on halkaisijaltaan 26 jalkaa.

Minneapolisin kaupungintalo – Minneapolis, Minnesota

Minneapolisin kaupunginhallituksen ja Hennepin Countyn päärakennuksena toimiva Minneapolisin kaupungintalo ja Hennepin Countyn oikeustalo sijaitsevat Minnesotassa. Tornissa väitetään olevan suurin nelipuolinen kello, jonka halkaisija on 7,5 metriä. Siinä on myös 15 kellosoitto, joka soitetaan säännöllisin väliajoin. Kellotorni on 105 metriä korkea ja tunnettiin kaupungin korkeimpana rakennuksena vuoteen 1920 asti.

VAU! Uskomme, että olet yhtä kiehtova näistä kellotorneista kuin mekin. Joten älä odota! Valitse yksi näistä kohteista ja koe näiden upeiden kellojen kauneus.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.