Perinteisesti siirtymälaina on suunniteltu auttamaan asunnonomistajia, jotka haluavat muuttaa omistamastaan kiinteistöstä uuteen kotiin, jonka he aikovat ostaa. Ne ovat yleensä arvokkaita, lyhytaikaisia lainoja, joiden laina-aika vaihtelee muutamasta päivästä vuoteen. Onnellisempina aikoina Suomen kiinteistömarkkinat olivat erittäin vilkkaat, mutta ketjuksi tunnetun ilmiön kiroamana.

Yksinkertaisesti sanottuna, jotta voit ostaa jonkun kodin, hänen on voitava ostaa toinen ja muuttaa pois. Jos he eivät syystä tai toisesta voi saada ostoa loppuun, et voi ostaa heidän kotiaan. Toisaalta, jos et pysty myymään omaa kotiasi, on epätodennäköistä, että sinulla on käytettävissäsi varoja unelmiesi kodin ostoon ja ketju syntyy.

Unelmakodeissa on se, että niitä ei tule niin usein. Joten jos olet löytänyt henkilökohtaisen Shanghai La:si, et halua sen liukuvan sormiesi välistä. Mutta sinun on silti myytävä olemassa oleva kiinteistösi, ehkä hitailla markkinoilla, joten mitä teet? No, voit harkita siirtymälainavaihtoehtoa. Tässä tapauksessa voit täyttää lomakkeen täällä ja hakea sellaisen, jonka avulla voit viimeistellä unelmiesi kodin oston. Siirtymälainallasi olet nyt käteisostaja ja paljon houkuttelevampi myyjälle, koska sinulla ei ole ketjun riskiä. Tämä tarkoittaa sitä, että siirrytoluottosi ansiosta saatat saada myyjän sopimaan paremmasta myyntihinnasta kädessä olevasta linnusta, jonka arvo on kaksi pensaassa.

Tällä hetkellä Suomen asuntomarkkinoiden taantuman myötä asuntojen hinnat ovat laskeneet jopa viidenneksen paikoin maata. On varmaa, että siellä on tarjouksia, koska jotkut ihmiset joutuvat muuttamaan monista eri syistä. Nykyisessä ilmapiirissä käteinen on kuningas, ja harkiten valittu siirtymälaina yhdistettynä bisnestaituriin voi saada erittäin suuria osinkoja. Tietenkin sinun on laskettava lainasi kustannukset huolellisesti ja pidettävä se auki mahdollisimman lyhyen ajan. Olet siis löytänyt unelmiesi kotisi tai tehnyt kiinteistömarkkinoilta murhan, onnittelut! Seuraava askel on sinun myydä olemassa oleva kiinteistösi ja maksaa laina takaisin.

Ongelmana on, että siirtymälaina voi olla tunnetusti kallis verrattuna muihin lainoihin, joten ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, jos etsit siirtymälainaa, on etsiä paras tarjous ja varmistaa, että se sopii tarpeisiisi.

Periaatteessa on kahdenlaisia avoimia ja suljettuja vaihtolainoja.

Suljettu siirtymälaina myönnetään sinulle, jos olet jo vaihtanut sopimukset olemassa olevasta asunnostasi, mutta et ole vielä suorittanut rahoitustapahtumaa. Avoin siltalaina myönnettäisiin sellaiselle, jolla ei vielä ole potentiaalista ostajaa näköpiirissä. Avoin siirtymälaina on luonnostaan riskialtisempi, koska varsinkin näinä epävarmoina aikoina ei tiedä, milloin voit löytää ostajan ja saada kaupan päätökseen. Ajan myötä taloudelliset paineet pakottaisivat sinut todennäköisesti alentamaan kotisi hintapyyntöä houkutellaksesi tuon vaikean ostajan.

Jos otat väliaikalainaa, sinun kannattaa kääntyä riippumattoman asianajajan puoleen saadaksesi ammattimaisen lausunnon sopimuksesta ja sen vaikutuksista. Lainanantaja voikin vaatia, että tietyt asiakkaat hankkivat tämän ennen kuin he suostuvat lainaan. Esimerkiksi jos olit yli eläkeiän tai jos ne lainaavat osakeyhtiöille ja kun kiinteistö ei ole sinun, mutta kiinteistön omistaja on osapuolena siirtymälainassa. Nämä oikeudenkäyntikulut olisivat erillisiä lainaan liittyvistä maksuista, mutta ne ovat epäilemättä viisas investointi.

Siirtymälaina on erittäin kätevä työkalu asunnon ostajalle, mutta ennen sellaisen ottamista sinun tulee olla varma, että ymmärrät perusteellisesti, mitä olet tekemässä ja olet tietoinen kaikista siihen liittyvistä mahdollisista sudenkuopat, joita asianajajasi tulee olla. voi selittää tämän sinulle.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.