National Association of Realtors voi aina luottaa siihen, että se antaa parhaat kasvot asuntouutisissa. Maanantaina julkaistun kuukausiraportin olemassa olevien asuntojen myynnistä toukokuulta otsikkona oli Asuntojen myyntinäyttelyt ovat käynnissä ja aloituskappale: Olemassa olevien asuntojen myynti pysyi toukokuussa pääosin ennallaan. No, se on totta. Nykyisten asuntojen kokonaismyynti, mukaan lukien omakotitalot, kaupunkiasunnot, asunnot ja osuuskunnat, laski vain hieman 0,3 prosenttia kausitasoitettuun vuositasoon 5,99 miljoonaan asuntoon toukokuussa huhtikuun ylöspäin tarkistetusta 6,01:stä. Tämä luku on kuitenkin yli 10 prosenttia pienempi kuin 6,68 miljoonaa asuntoa, jotka myytiin samassa kuussa vuosi sitten, jolloin NAR julisti markkinoiden tasaantuvan.

Omakotitalojen myynti laski alle prosentin huhtikuun tasosta, mutta oli 10,8 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten myydyt 5,83 miljoonaa asuntoa, ja vaikka nykyisten asuntojen ja asuntojen myynti kasvoi 2,6 prosenttia kausitasoitettuun 790 000 asuntoon vuonna 2010. Toukokuussa tämä oli vielä 6,7 prosentin pudotus vuoden takaiseen myyntivauhtiin. Toisin sanoen emme näytä vielä saavuttaneen niin paljon odotettua pohjaa. Asuntovarasto jatkaa kasvuaan. Toukokuun lopussa myytävänä oli 4,43 miljoonaa asuntoa. Nykyisin absorptionopeudella tämä vastaa 8,9 kuukauden tarjontaa. Huhtikuussa varastolla oli 8,4 kuukauden tilauskanta ja maaliskuussa tarjontaa oli arviolta 7,4 kuukautta.

NAR:n nykyisen presidentin Pat V. Combsin mukaan korkeammat varastot ovat itse asiassa hyödyllisiä, koska ne auttavat tasoittamaan korkeampien asuntolainojen korkojen kohtuuhintaisuutta. Vaikka asuntolainojen korot ovat nousussa, ne ovat historiallisesti suotuisat, hän sanoi. Hyvä uutinen on, että ostajilla on enemmän neuvotteluvoimaa, koska suuressa osassa maata on tarjolla melko suuri tarjonta asuntoja. Sivussa olleet ostajat saattavat haluta tarkastella lähemmin alueensa tämänhetkisiä olosuhteita, jos he odottavat myynnin nousua, heidän valintansa ja neuvotteluasemansa eivät ole yhtä hyviä kuin nyt.

Hinnat näyttävät kuitenkin pitävän aika lailla peräänsä. Kaikkien asuntotyyppien mediaanihinta toukokuussa oli 223 700 dollaria, mikä on 2,1 prosentin lasku vuotta aiemmasta 228 500 dollarin mediaanihinnasta. Lisäksi NAR toteaa, että tämä edustaa tilapäistä alaspäin suuntautuvaa hintojen vääristymistä kansallisella tasolla, koska monet korkean kustannustason alueet ovat myynnin taantumassa.

Lawrence Yun, NAR:n vanhempi ekonomisti, kommentoi markkinoiden pehmeyttä. Uskon, että psykologiset tekijät ovat tällä hetkellä asuntomarkkinoiden suurin este, lisäksi subprime-lainanottajat aiheuttavat häiriön kiristyneestä luotosta. Kotitalouden muodostuminen on hidastunut dramaattisesti vuoden 2006 lopusta lähtien, mikä tarkoittaa, että monet ihmiset kaksinkertaistuvat, kun he lisäävät kämppäkavereita tai muuttavat vanhempiensa luo.

Markkinat toimivat huonommin, kun otetaan huomioon positiiviset perustekijät, kuten työpaikkojen luomisen voimakkuus, talouskasvu, suotuisat asuntolainojen korot ja tasaiset asuntojen hinnat. Näyttää siltä, ??että jotkut ostajat odottavat yksinkertaisesti lisää merkkejä vakaudesta ennen kuin he ryhtyvät vakavasti markkinoille.

Myös uusien asuntojen myynti laski. Toukokuun myynti oli kausitasoitettua 915 000 asuntoa vuositasolla asunto- ja kaupunkikehityksen ministeriön ja Yhdysvaltain väestönlaskentaviraston tiistaina julkaiseman yhteisen raportin mukaan. Tämä tarkoittaa 1,6 prosentin laskua huhtikuun lukuihin verrattuna ja 15,8 prosentin laskua toukokuun 2006 tietoihin verrattuna.

Toukokuussa myytyjen uusien asuntojen keskimääräiset myyntihinnat laskivat vuoden 2006 tasosta 236 100 dollariin ja 313 000 dollariin. Vuosi sitten luvut olivat 246 500 dollaria ja 305 900 dollaria. Uusien asuntojen hinnat eivät heijasta muita myönnytyksiä, joita rakentaja on saattanut tehdä myynnin edistämiseksi, kuten päivitetyt laitteet tai maisemointi, rahoitus tai sulkemiskustannusten maksaminen.

Tarjolla olevia uusia asuntoja oli toukokuun lopussa 536 000 kappaletta. Tämä vastaa 7,1 kuukauden tarjontaa nykyisellä myyntivauhdilla. Viime kuussa varasto oli 7 kuukautta ja vuosi sitten 6,2 kuukautta. Markkinointiajan mediaani on 5,7 kuukautta rakentamisen valmistumisen jälkeen verrattuna 5,9 kuukauteen huhtikuussa myydyillä asunnoilla ja 4,3 kuukaudella toukokuussa 2006 myydyillä asunnoilla.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.