Aloitteena vahvan säästämispohjan rohkaisemiseksi, edistämiseksi ja kehittämiseksi Yhdysvaltain hallitus ottaa käyttöön erilaisia houkuttelevia järjestelmiä, joilla houkutellaan kansalaisiaan sijoittamaan, jotka edistävät säästämistä ja rahoittavat valtion lainanottotarpeita. Yhdysvaltain säästöobligaatio on yksi sellaisista hallituksen tarjoamista säästämisvaihtoehdoista, jolla on houkuttelevat korot, tuottoiset ehdot sekä helpot haku- ja maksuvaihtoehdot. Itse asiassa Yhdysvaltain säästöobligaatioita pidetään yhtenä turvallisimmista sijoitusmuodoista Yhdysvalloissa, koska niillä on täysi usko Yhdysvaltain hallitukseen ja se tukee niitä täysin.

Käsite

Yhdysvaltain säästöobligaatio on pohjimmiltaan Yhdysvaltain valtiovarainministeriön liikkeeseen laskema velkapaperi, jota kutsutaan yleisesti myös Yhdysvaltain hallituksen velvoitteeksi. Tärkein ominaisuus, joka houkuttelee paljon sijoittajia, on se, että Yhdysvaltain säästöobligaatiot on vapautettu valtion sekä paikallisista veroista.

Tällä hetkellä lasketaan liikkeeseen kaksi Yhdysvaltain säästöobligaatioiden pääluokkaa. Alla olemme sisällyttäneet lyhyen kuvauksen jokaisesta näistä.

  • A) I Joukkovelkakirjat – Joko paperilla tai sähköisesti liikkeeseen laskettu tämän tyyppinen yhdysvaltalainen säästöobligaatio ostetaan nimellisarvolla, ja vähimmäisostosumma on 50 euroa liikkeeseen lasketulle joukkovelkakirjalle ja 25 euroa sähköisesti ostetulle joukkovelkakirjalle. Suoriteperusteisena arvopaperina tunnetun yhdysvaltalaisen säästölainan korko lisätään kuukausittain.
  • B) EE-sarjan joukkovelkakirjat – Nämä joukkovelkakirjat lasketaan liikkeeseen myös sähköisesti ja manuaalisesti. Paperiset joukkovelkakirjalainat ostetaan puoleen nimellisarvostaan ja 50 euron joukkovelkakirjalainan raja on 25, kun taas sähköiset joukkovelkakirjat ostetaan Treasury Direct:ltä 25 euron nimellisarvolla.

Sekä I-sarjan että EE-sarjan joukkovelkakirjalainojen korko voidaan lykätä tai ilmoittaa veroille vuosittain. Tilanteessa, jossa Yhdysvaltain säästöobligaatio varastetaan, tuhoutuu tai silvotaan, sijoittajan on lähetettävä valtiovarainministeriölle kaikki mahdolliset yksityiskohdat, jotta ne voidaan vaihtaa mahdollisimman pian.

Jotta tämä sijoitusmuoto olisi sijoittajaystävällisempi, Yhdysvaltain säästöobligaatio voidaan ostohetkellä rekisteröidä yhdelle henkilölle, kahdelle henkilölle ja vaihtoehtoisesti ensisijaiselle omistajalle ja edunsaajalle. Lisäksi Yhdysvaltain säästöobligaatiosta kertynyt korko voidaan myös sulkea pois, jos sillä maksetaan korkeakoulukuluja, kuten korkeakouluopetusta.


Lisäksi koron määrästä liittovaltion veroja voidaan lykätä, kunnes ostaja lunastaa joukkovelkakirjalainan tai lopettaa koron maksamisen eräpäivänä.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.