Sairausvakuutus tarjoaa sinulle ja perheellesi taloudellisen suojan ja mukavuuden, kun tiedät, että voit helposti käyttää terveydenhuoltopalveluja, kun niitä tarvitset. Monet työnantajat tarjoavat työntekijöilleen tuettua terveydenhuoltoa. Nämä ryhmäterveydenhuoltosuunnitelmat ovat usein kustannustehokkain tapa saada sairausvakuutus. On kuitenkin tärkeää, että luet suunnitelman ehdot ja varmistat, että ymmärrät työnantajasi myöntämän tuen laajuuden. Usein työnantajatuki ei ulotu työntekijän puolisoon tai huollettaviin. Tässä tilanteessa sinun on harkittava, onko puolisosi ja/tai lastensi edelleen kustannustehokasta olla osa yrityssuunnitelmaasi. Vaikka sinulle voi olla hyödyllistä kuulua työnantajasi ryhmäsuunnitelmaan, muiden perheesi jäsenten voi olla kustannustehokkaampaa hankkia oma erillinen vakuutus.

Yksilölliset sairausvakuutus suunnitelmat

Omalla sairausvakuutuksella on useita etuja:

Voit mukauttaa kattavuuden vastaamaan perheesi erityistarpeita ja vaatimuksia. Sinun ei tarvitse hyväksyä työnantajasi tarjoamia vakiosopimuksia, jotka voivat sisältää kattavuutta, jota et halua (vaikka maksat siitä tosiasiallisesti), tai jotka eivät välttämättä sisällä erityistä kattavuutta perheesi tarpeisiin.

Sairausvakuutuksesi on kannettava, voit aina pitää vakuutussi, vaikka menettäisit työpaikkasi, vaihtaisit työpaikkaa tai jäät eläkkeelle. Yksilöllinen sairausvakuutus voi olla kustannustehokkaampi etenkin huollettavien osalta. Jos olet yrittäjä, sairausvakuutusmaksut ovat verotuksessa täysin vähennyskelpoisia.

Yksilöllinen sairausvakuutussuunnitelma on välttämätön, jos:

  • Työskentele yrityksessä, joka ei tarjoa työntekijöilleen ryhmäsuunnitelmavaihtoehtoa.
  • Olet yrittäjä tai perustat uuden yrityksen.
  • Tarvitset sairausvakuutuksen huollettavillesi.
  • Menetä työsi.
  • Jää eläkkeelle ennen kuin täytät 65 vuotta.

Perheen sairausvakuutussuunnitelmat

Perheen sairausvakuutussuunnitelma on yksinkertaisesti henkilökohtainen sairausvakuutus, joka sisältää myös yhden tai useamman perheenjäsenen tai huollettavana olevan kattavuuden.

Esimerkiksi perheen sairausvakuutussuunnitelma voi kattaa:

  • Sinä ja puolisosi (ilman lasten vakuutusta); tai
  • Sinä, puolisosi ja lapsesi; tai
  • Sinä ja lapsesi (lapsesi) (ilman puolisosi vakuutusta).

Vaikka kuuluisit ryhmäsairaanhoitoon, kannattaa silti harkita erillistä perheen sairausvakuutusta puolisollesi ja/tai lapsillesi, varsinkin jos työnantajasi ei tue huollettavien vakuutusta. Lisäksi yksityinen suunnitelma antaa sinulle enemmän joustavuutta kattavuuden ja terveydenhuollon tarjoajien valinnassa.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.