Jälleenrahoitus on yleistymässä

Media tulvii meidät mainoksilla ja edullisilla tarjouksilla, mutta ovatko ne todella niin hyviä kuin miltä ne kuulostaa? Suuri osa Google-mainoksista ja roskapostiviesteistä, jotka lähetetään sähköpostitse tai online-keskustelupalstoilla, mainitsee asuntolainat, lainat ja jälleenrahoituksen, urheilunimikkeet, kuten huono luottotiedot, ilmaiset tarjoukset, alhaisimmat korot ja niin edelleen. Kun asuntolainojen vallitsevat korot ovat alhaisemmat kuin maksamasi, lainan uudelleenrahoitus kuulostaa hyvältä idealta.

Netin jälleenrahoituksen edut ovat:

Koron alentaminen ja sitä kautta kuukausimaksusi
Lyhennä laina-aikaa ja säästää korkokuluissa
Vaihtaminen säädettävästä kiinteäkorkoiseksi ja koron turvaaminen
Kasvata kotisi omaa pääomaa ja näin ollen hylkää tarve maksaa PMI

Viimeaikaiset uutisartikkelit kuitenkin varoittavat lukijoita petollisista mainoksista keltaisilla sivuilla, luokitelluissa tai verkkomainoksissa. Tämän artikkelin tarkoituksena on varoittaa uudelleenrahoitusta harkitsevia tiettyjen vaarojen ja seikkojen vuoksi, jotka on tutkittava ennen jälleenrahoituspäätöksen tekemistä.

Jälleenrahoituslainan hakeminen

Asuntolainaa voivat jälleenrahoittaa useat lainanantajat, kuten pankit, luottoyhtiöt, asuntolainayhtiöt. Heistä yhden valitseminen voi osoittautua vaikeaksi päätökseksi, sillä huomioon on otettava useita asioita: kyse ei ole vain korosta, vaan useista laitoksen veloittamista maksuista ja tietyistä sopimuksessa olevista lausekkeista. Kustannukset, joita joudut todennäköisimmin maksamaan, sisältävät hakemusmaksun, nimikehaun, omistusoikeusvakuutuksen, lainanantajan palkkiot, lainan myöntämismaksut, ennakkomaksusakot, arviointimaksut, transaktiomaksut ja muut. Agentin palkkaaminen saattaa helpottaa hakuprosessia, mutta se myös maksaa sinulle lisäkuluja. Sinun tulisi erityisesti neuvotella etsimäsi jälleenrahoituslaina ja pyytää välittäjää löytämään sinulle parhaiten sopiva laina. Jotkut yritykset myös veloittavat neuvoista ja näytetarjouksia. Hakiessasi sinua pyydetään toimittamaan huomattava määrä tietoja, jotka edellyttävät erityisiä turvatoimia.

Tyypillisesti hakulomake sisältää kentät:

Henkilötiedot – täydelliset nimet, osoitteet, sosiaaliturvatunnukset.
Tulot – tulon lähde ja määrä.
Omaisuus – tiedot shekki- ja säästötileistä, osakkeista, eläkesuunnitelmista, muista omistamistaan kiinteistöistä.
Velat ja velvoitteet – tiedot taloudellisista velvoitteista ja veloista.
Luottoviitteet – tiedot maksetuista lainoista tai veloista ja muut viittaukset hyvään luottojen käyttöön.
Kiinteistön tiedot – kiinteistön yksityiskohdat.

Varmista, että olet kouluttanut itsesi erityisolosuhteisiin. Yritys saattaa esimerkiksi jättää oven auki ehtojen lisätarkastuksille, mikäli markkinat muuttuvat, vaikka seurantapyyntösi on lähetetty. Jotkut yritykset saattavat asettaa tiettyjä rajoituksia alueensa ulkopuolisille. Ota selvää, miten lainaus yleensä tehdään valitsemassasi yrityksessä, jotta vältytään epäselviltä: vaaditaanko sinua vierailemaan heidän toimistollaan vai saatko tarvitsemasi tiedot postitse ja miten tiedot todennetaan. Online-tietolähteiden tarkistaminen on hyvä idea, sillä monet sivustot tarjoavat ajankohtaisia listauksia, voit vertailla eri yritysten tarjoamia ehtoja ja löytää jälleenrahoituslaskimen, jonka avulla voit arvioida jälleenrahoituksen etuja verkossa.

Koska korkotaso saattaa vaihdella taloudellisesta tilanteestasi riippuen, vaihtelevat myös pisteet, ennakkomaksusakkot ja sulkemiskulut. Nämä tulee ottaa huomioon lainanantajaa valittaessa. Esimerkkitarjouksia löytyy usein ilmaiseksi verkosta, mutta yksityiskohtainen, juuri sinun tapauksellesi räätälöity tarjous edellyttää luottopisteesi tarkastelua. On tärkeää tietää, että luottoluokitus laskee tilapäisesti aina, kun lainanantaja tekee kyselyn, joten on parasta, jos sitä ei tapahdu liian usein. Sinun tulee myös tietää, että kun olet saanut yksityiskohtaisen tarjouksesi, sinun tulee toimia nopeasti, koska ehdot voivat muuttua tunneittain markkinaindeksien ja pankkikurssien mukaan.

Tietoturvaongelmat, jotka tulee olla tietoisia

Jos teet hakemuksen verkossa, on aina olemassa mahdollisuus, että lähettämäsi tiedot varastetaan, vaikka tätä pidetäänkin erittäin epätodennäköisenä. Huomaa myös, että monet jälleenrahoitukseen liittyvät mainokset, jotka näyttävät niin houkuttelevilta, voivat todellisuudessa olla petollisia. Saatat joutua houkuttelemaan poikkeuksellisen hyvillä ehdoilla vain, jos saat tietää, että erikoistarjous ei ole enää saatavilla, mutta on muitakin hyviä vaihtoehtoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Sanomalehtimainokset voivat myös osoittautua petoksiksi, vaikka niissä olisikin todellisia pankkien logoja. Jos sinua pyydetään toimittamaan puhelimessa henkilökohtaisia ja taloudellisia tietoja uudelle yritykselle, jonka kanssa olet juuri aloittanut asioinnin, älä toimi. Tämä ei ole turvallinen tapa lähettää tietoja ja saattaa johtaa vakavaan väärinkäyttöön. Western Union on pyytänyt tällaisen petoksen uhreja lähettämään ennakkomaksun, kun he arvelivat ottavan yhteyttä rahoituslaitokseen, jonka olisi pitänyt pystyä hoitamaan omat rahansiirronsa. Kohteena olevat laitokset ovat yleensä pieniä tai keskikokoisia, koska niillä ei odoteta reagoivan nopeasti tai niillä ei ole tunnettuja lainamenettelyjä.

Noudata sääntöjä, jos päätät pelata peliä

On parasta valita osavaltiosi sertifioima ja valvoma online-välittäjä, jotta hallintotoimisto voi tarjota apua, jos ongelmia ilmenee. Kiinteäkorkoisia lainoja suositaan yleensä säädettävien lainojen sijaan, koska korot vaihtelevat ja nousevat arvaamattomasti, kun taas budjetoinnin suhteen ihmiset haluavat varmuutta ja turvallisuutta. Jos sinulle tarjotut ehdot näyttävät epäilyttävän hyviltä, katso yrityksen näkökulmasta: siihen on syynsä, joten sinun pitäisi pystyä laskemaan likimääräinen rahasumma, jonka yritys odottaa saavansa jälleenrahoituksesi lainata. Jos luottohistoriasi on hyvä, voit odottaa parempaa korkoa, joten älä epäröi neuvotella aina, kun uskot siihen olevan hyvä syy. Lue huolellisesti jokainen allekirjoittamasi asiakirja. Varmista, että kaikki tärkeät asiat on sovittu, mukaan lukien palkkiot, kuukausimaksut, sulkemiskulut jne. Etsi lisätietoja ympärilläsi olevilta ihmisiltä, on parasta, jos joku tuttu ja luotettava voi antaa neuvoja laitoksista, jotka tarjoavat jälleenrahoituslainoja.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.