Sicko Film Cover Kävin ja näin Sickon tänä viikonloppuna. Jos et vielä tiedä, Sicko on viimeisin Michael Mooren julkaisema elokuva. Vaikka minulla on taipumus uskoa, että Michael Moore luo “rakasta tai vihaa häntä” -napaisuuden katsojiensa kanssa, elokuva nosti esiin useita havaittuja ongelmia terveydenhuoltojärjestelmässä.

Heti elokuvan alussa hän tekee selväksi, että elokuva ei keskity amerikkalaisiin, joilla ei ole terveydenhuoltoa, vaan se keskittyisi noin 200 miljoonaan amerikkalaiseen, joilla on terveydenhuolto, mutta jotka ovat heillä on edelleen ongelmia nykyisen amerikkalaisen terveydenhuoltojärjestelmän kanssa.

Yksi osa elokuvaa, joka todella osui minuun, oli se, että Michael Moore meni Kanadaan tapaamaan iäkkäitä ystäviä, koska heidän olisi hankittava vakuutus, jos he aikoivat tulla Yhdysvaltoihin tapaamaan häntä. Löysin sen erityisen lähellä kotia, koska muistan ottaneeni tietyn matkavakuutuksen sairauskulujen kattamiseksi, kun olin lomalla Yhdysvalloissa useita vuosia sitten. Merkittävää on, että minun mielestäni monet amerikkalaiset eivät yleensä ajattele tekevänsä niin ulkomaille matkustaessaan, luulisin, että kun matkustat pois Yhdysvalloista, sairauskulut yleensä kalpeavat.

En tiedä olenko samaa mieltä kaikesta, mitä Michael sanoo (ja hän näyttää aina dramatisoivan kaiken), mutta mielestäni on aina terveellistä nähdä älyllisestä näkökulmasta asioihin erilainen näkökulma (Sickon tapauksessa tämä olisi toisen maan lääketieteelliset järjestelmät).

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.