Piers valitsi nämä heti. En alun perin ollut niistä kovin innostunut, mutta ne ovat olleet mahtavia kaloja. Ne toimivat yleensä kuin koulukalat, ryhmittyen suurimmaksi osaksi säiliön keski-ylempään alueeseen. Ne ovat loistavia aloittelijakaloja ja syövät kaikkea, mitä niille syötät. He ovat hulluina jäätyneisiin verimadoihin. Ne ovat myös melko kestäviä, eivätkä ne näytä välittävän liikaa lämpötilan vaihteluista.

Aloitimme alun perin viidellä näistä. Suuren (10/20 gallonaa) vedenvaihdon jälkeen pienin kuoli. Ja en tiedä mitä toiselle tapahtui. Se yksinkertaisesti katosi. En ole varma, johtuiko se veden vaihdosta tai sen aiheuttamasta lämpötilan muutoksesta ja/tai päivästä iltaan tapahtuvaan äärimmäisyyksiin huoneessa (58 F yöllä ja 85 F päivällä ikkunat auki) vai jokin muu yhdistelmä. Loput kolme vaikuttavat melko tyytyväisiltä ja aktiivisilta.

Joskus näitä kaloja kutsutaan ikuiseksi eväliikkeeksi, koska ne ovat aktiivisia parvikaloja. Mikä on hyvin totta. He ovat koululaisia, mutta liikkuvat jatkuvasti. Zebra Danio on väriltään hopea tai kullanruskea ja siinä on sinisistä violettiin raidat. Meillä on kullanvärinen runko ja niissä on hyvin vaaleansiniset melkein valkoiset raidat. He pitävät muista kaloista ja näyttävät olevan erittäin vuorovaikutuksessa yhteisön kanssa. He haluavat kasveja piiloutua ja avoimia alueita uimaan. Käytetään yleisesti kalastuksena, joka kertoo muille kaloille, että Danion avovesiaktiivisuus tarkoittaa, että kaikki on normaalia. Tämä mahdollistaa eristäytyneiden ja ujojen kalojen näkemisen useammin.

Danio löydetty kuolleena – pää kelluu!

En vieläkään tiedä MITÄ katoavalle Daniolle tapahtui, mutta huomasin sammakon riippuvan yläosassa kellumassa roskien päällä. Yleensä roskat ovat kasvien palasia ja sammakot näyttävät takertuvan tai kaksi heidän käsivarsiensa alle ja kelluvan ympäriinsä. Tällä kertaa se näytti lihapalalta. Ensimmäinen ajatukseni oli, että ankerias söi uutta Mystery Snailia ja se oli pala sen jaloista. Tarkastellessani saatoin nähdä sen muistuttavan sitä, mitä Daniosta olisi jäänyt jäljelle, jos se olisi purettu kuoliaaksi ja sitten haudattu viikoksi. Ankerias? Lyrtail Mollies? Kuka teki tämän? Mitä tämä teki? En usko, että ne olivat sammakot. Lyyrahännät näyttivät olevan kiinnostuneita tästä kelluvasta päästä ja tulivat silloin tällöin ylös ja napostelevat sitä. Jopa Danios teki joskus. Mutta voisivatko nämä kalat seurata, tappaa ja syödä terveellistä Danioa? Sairastuiko Danio ja joutuiko se sitten saaliiksi? Tekikö riikinkukon ankerias sen?

En varmaan koskaan saa tietää. Olen huomannut viimeisten 3 tai 4 päivän aikana muutaman kasvin lisäämisen ja säiliön uudelleenjärjestelyn jälkeen, että muutama Neon Tetra on kadonnut tai ne ovat erittäin hyviä piilottajia.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.