Suurilla organisaatioilla on tyypillisesti tietojen palautussuunnitelmat katastrofin varalta, oli se sitten luonnollista tai muuta. Pienyritysten katastrofipalautussuunnitelmat keskittyvät kuitenkin yleensä varastoon, omaisuuteen ja työntekijöihin, ja useimmiten katastrofipalautussuunnitelmaan liittyvien kriittisten tietojen suojaaminen ja palauttaminen jätetään huomiotta.

Pienyritys voi romahtaa katastrofin, kuten tulipalon, tulvan tai jopa tietokonevirushyökkäyksen, jälkeen, jos ei ole olemassa systemaattista tapaa toipua nopeasti ja tehokkaasti, joten katastrofipalautussuunnitelma.

Kun pyrit kehittämään katastrofipalautussuunnitelmaa pienille yrityksille, on välttämätöntä, että ymmärrät yrityksen kohtaamat mahdolliset riskit. Sinun ei esimerkiksi ehkä tarvitse varmuuskopioida kaikkea tietokonejärjestelmiin tallennettua tietoa. käyttöjärjestelmä ja jotkin ohjelmistot ovat vaihdettavissa.

Pienyrityksenä katastrofipalautussuunnitelmasi ei pitäisi olla monimutkainen. Suunnitelman tulisi periaatteessa keskittyä seuraaviin asioihin: tiedot kaikista asiakkaista, sähköpostien kautta lähetettävä kirjeenvaihto, tiedot kaikesta taloudesta, kaikki juridiset asiakirjat, immateriaalioikeudet sekä myyntiin ja lähetykseen liittyvät tietueet ja muut korvaamattomat tiedot.

Yllä oleva luettelo on samanlainen suurelle yritykselle; Suurin ero liittyy pikemminkin mittakaavaan kuin laajuuteen.

Jos huolenaiheesi on enemmän yritystietojen tallennus, voit harkita tallennuslaitteiden, kuten USB-liitännällä varustettujen ulkoisten kiintolevyjen tai plug-in zip-asemia, käyttöä. Nämä tallennuslaitteet ovat edullisia ja niihin mahtuu paljon dataa. Lisäksi ne ovat erittäin kevyitä ja helppoja säilyttää ja kuljettaa. Esimerkiksi tyypillisen 32 Gt:n ulkoisen kiintolevyn hinta voi olla alle 50 dollaria useimmissa tietokonetarvikekaupoissa.

Se on suhteellisen riittävä tallennustila useimmille pienille yrityksille, paitsi että tiedostot ovat suuria, esimerkiksi valokuvat, elokuvaleikkeet jne. Tässä tapauksessa sinun tulee ostaa vähintään kaksi tallennuslaitetta varmuuskopion saamiseksi.

Yllä oleva esimerkki voi toimia katalysaattorina pienyritysten katastrofipalautussuunnitelmalle. Sen jälkeen suhteellisen yksinkertainen ja yksinkertainen katastrofipalautussuunnitelma voisi sisältää henkilöstön kokoontumisalueita rakennuksen evakuoinnin varalta. Lisäksi muita asioita, joita katastrofipalautussuunnitelma voisi sisältää, olisi luettelo toimittajista ja yhteystietoluettelo sisäisen ja ulkoisen henkilöstön liiketoiminnasta.

Katastrofissa, jossa puhelinlinjasi saattavat katketa, puhelinpalvelusi siirtäminen on hyvin yksinkertainen prosessi, ja se voidaan tehdä puhumalla puhelinpalveluntarjoajaltasi. Omien puhelimien ostaminen, jos omistat puhelimen ja ne tuhoutuvat, voidaan kuitenkin tehdä toimistotarvikeliikkeestä. Kuten arvata saattaa, matkapuhelimia voidaan käyttää myös viestintään – henkilöstön ja asiakkaiden kanssa välittömästi katastrofin seurausten jälkeen.

Usein laiminlyöty on katastrofipalautusmenettelyjen dokumentointi, dataan liittyvät tiedot, luettelot ja muut tärkeät tiedot. Tämä ei vie paljon aikaa ja vielä vähemmän paperia. Se tulee tulostaa mille tahansa sopivalle materiaalille, kuten Letter-kokoiselle paperille tai lompakon kokoiselle korteille, jotta se voidaan jakaa jokaiselle työntekijälle. Tavoitteena on, että pienyrityksesi katastrofipalautussuunnitelma on saatavilla lyhyellä varoitusajalla.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.