Tuhannet ihmiset hakevat, vastaanottavat ja hylätään lainat joka vuosi. Monet niistä, joita ei hyväksytty, olisivat voineet lisätä mahdollisuuksiaan saada henkilökohtaista lainaa ryhtymällä tiettyihin toimenpiteisiin ennen hakemuksen jättämistä. Usein lainaa käytetään merkittäviin elämänmenoihin, kuten pienyrityksen perustamiseen, korkeakouluopetuksen maksamiseen, kodin tai ajoneuvon ostamiseen. On tärkeää, että kuluttaja ottaa huomioon ne monet varotoimenpiteet, joita on tehtävä, ja punnitsee mahdollisia vaihtoehtoja välittömien ja tulevien tarpeidensa mukaan. Selkeä ymmärrys siitä, mitä laina on ja mitä vaatimuksia sen laatimiselle, saamiselle ja takaisinmaksulle on asetettu, on tärkeää vastuullisen ja hyödyllisen taloudellisen sijoituksen tekemiseksi. Seuraavissa kappaleissa on perustiedot, joita kuluttajat tarvitsevat ennen kuin he ottavat uuden askeleen kohti lainan hakemista.

Perusasiat: Lainan määritelmä ja siihen liittyvät yleiset termit

Tarkkaan ottaen laina on eräänlainen velka. Kun joku pyytää luottoa henkilöltä tai laitokselta, usein rahana, hän tekee sen itselleen kustannuksin. Rahasumma, jonka henkilö lainaa, tunnetaan periaatteena ja lainanottajalle aiheutuva kustannus on korko. Korko voidaan määrittää tietyllä prosenttiosuudella koko lainasta, tai lainanantaja voi sallia osittaisen maksun ajan kuluessa. Jos maksu korkoineen on aina sama, sitä kutsutaan annuiteetiksi. Muina aikoina rahat maksetaan takaisin maksuina, mutta korko vaihtelee vuosittain. Tätä kutsutaan vuosikoroksi ja se voi olla kiinteä tai vaihdella. Velvoittaakseen lainanottajan maksamaan lainan takaisin lainanantaja voi vaatia lainanottajalta jotain arvokasta, tätä kutsutaan vakuudeksi. Jos vakuuksia ei ole, lainanantaja suorittaa luottotarkastuksen varmistaakseen nopean takaisinmaksuhistorian. Jos kohteella on huono luotto tai ei luottoa, lainanantajalla on mahdollisuus nostaa korkoa riskinsä lisääntymisen vuoksi. Melkein kaikissa tapauksissa huonot luottotiedot ovat kalleimpia ja vaikeimpia saada.

Hakuprosessiin valmistautuminen

Ensimmäinen asia, jonka kuluttajan tulee tehdä ennen lainan hakemista, on pyytää kopio luottoraportistaan vähintään kuusi kuukautta ennen lainan hakemista. Tämä antaa heille mahdollisuuden maksaa takaisin luottorajaa lähellä olevien lainojen saldo, koska ne vaikuttavat hakijaan eniten luottotarkistusprosessin aikana. Tämä on myös hyvä aika tarkistaa luottotiedot mahdollisten virheiden, kuten jonkun muun tietojen, väärin kirjoitettujen nimien, osoitteiden jne. varalta. Korjaamalla mahdolliset virheet voit nostaa luottopisteitäsi juuri sen verran, että saat lainan, jonka olet saattanut evätä. menneisyydessä.

Velka-tulosuhde ja miksi sillä on merkitystä

On erittäin tärkeää, että henkilö määrittää velkaantumissuhteensa ennen henkilökohtaisen lainan hakemista. Tämä on lainanottajan velan määrä ja hänen tällä hetkellä ansaitsemansa tulot. Laskurit ovat saatavilla verkossa, jotta kuluttajat voivat määrittää DTI:n. Lainanantaja ottaa tämän luvun ehdottomasti huomioon, samoin kuin viimeaikaiset lainahakemukset muualta, mukaan lukien luottokortit. Jos nämä tiedot ovat liian korkeat, lainanantaja voi pelätä, että hakija ottaa liian paljon velkaa kerralla, ja evätä lainan. Jotkut kuluttajat saattavat haluta vakiinnuttaa velkansa ja maksaa kuukausierät tietyn ajan ennen henkilökohtaisen lainan hakemista.

Alaston totuus allekirjoituksista, vakuudettomista ja vakuudellisista lainoista

Kolmen lainatyypin taustalla olevat perusperiaatteet ovat yksinkertaisia ja helposti ymmärrettäviä. Kuluttajan on tärkeää tutustua näihin termeihin ja niiden määritelmään, koska hän todennäköisesti hakee jotakin näistä lainoista.

Allekirjoituslainat:

Allekirjoituslaina tarkoittaa lainan saamista ilman vakuuksia ja luottaa vain asiakirjoihin, kuten palkkashekkikirjoihin, pankkitiedusteluihin ja valokuvalliseen henkilöllisyystodistukseen henkilöllisyyden ja työsuhteen vahvistamiseksi. Monet yritykset mainostavat näitä palveluita henkilökohtaisille lainoille ihmisille, joilla on huono luotto tai ilman luottoa. Odota, että näillä lainoilla on korkea korko. Jos sinulla on ongelmia hyväksynnän saamisessa, harkitse jonkun muun allekirjoittamista puolestasi.

Vakuutetut vs. vakuudettomat lainat

Ero näiden kahden lainan välillä on myös hyvin yksinkertainen, vaikka kummankin ehdot voivat olla hyvin monimutkaiset lainan määrästä riippuen. Maallikon näkökulmasta vakuudellinen laina vaatii hakijalta jonkinlaisen vakuuden tai luotonantajan. Vakuus voi olla mikä tahansa hakijan suoraan omistama omaisuus, kuten koti, ajoneuvo tai omaisuus. Vakuudeton laina edellyttää vain, että hakijalla on suosituimpien luottotietotoimistojen luokitukset. Korot vaihtelevat yleensä laitoksesta toiseen.

Seuraava askel henkilökohtaisen lainan hakemista suunniteltaessa on harkita lainanantajaa, josta lainaa haetaan. Voit hakea joko verkkolainanantajalta, henkilökohtaisesti pankista tai paikalliselta lainayhtiöltä.

Kun haet lainaa pankista, valintaan liittyy tiettyjä etuja ja haittoja. Luottofiaskon jälkimainingeissa pankeilla on jonkin verran rajoitettua harkintavaltaa. Usein pankeilla on yläraja, jota ne eivät saa ylittää missään olosuhteissa. Maksuaikataulu ja ehdot ovat todennäköisesti joustavampia live-laitoksessa lainanantajan ja lainanottajan välisen henkilökohtaisen kasvokkaisen vuorovaikutuksen vuoksi.

Verkkolainanantajat ovat uusi suuntaus henkilökohtaisissa lainoissa, ja niitä tulee harkita vakavasti henkilökohtaisen pankkitoiminnan ohella. Useimpia verkkolainanantajia tukevat voimakkaat rahoituslaitokset, jotka pystyvät hyväksymään enemmän rahaa kuin pieni yritys tai pankki, jota liittovaltion säännökset eivät sido. Nämä lainanantajat ovat paljon tiukempia takaisinmaksuaikataulujen suhteen ja vähemmän anteeksiantavia myöhästyneiden tai viivästyneiden maksujen suhteen. Jos henkilökohtainen lainahakemus hyväksytään, verkkolainanantajat maksavat yleensä 24 tunnin sisällä, vaikka tämä näyttää olevan alan standardi. Kun ymmärrät henkilökohtaisen lainan saamisen tärkeimmät vaiheet, säästät paljon aikaa ja parannat mahdollisuuksiasi saada hyväksyntä.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.