Joka vuosi tuhannet ihmiset ympäri maailmaa joutuvat identiteettivarkauden uhreiksi. muut ottavat henkilöllisyytensä yrittäessään tyhjentää heidän pankkitilinsä, perustaa väärennettyjä luottolimiittejä heidän nimiinsä tai hyödyntää nykyisiä luottolimiittejä ja maksimoida mahdolliset luottokortit. Onneksi on joitain yksinkertaisia ohjeita, jotka auttavat sinua välttämään identiteettivarkaita ja pitämään henkilökohtaiset ja taloudelliset tietosi yksityisinä. Alla olevat vinkit on suunniteltu auttamaan sinua suojaamaan tunnistetietosi, mutta niiden toteuttaminen on loppujen lopuksi sinun päätettävissäsi.

Lukitse tietosi: Yksi helppo tapa pitää taloustietosi poissa vääristä käsistä on ostaa lukkolaatikko, jossa voit säilyttää henkilökohtaisia ja taloudellisia tietojasi, kunnes ne ovat vanhentuneet. Vaikka lukkolaatikon ei tarvitse olla kallis, on tärkeää ostaa tukeva lukko, jossa on hyvä lukko sisäänmurron varalta tai jos joku on talossasi etsimässä taloudellisia tietoja. Palonkestävän lukkolaatikon ostaminen voi myös suojata taloudellisia ja henkilökohtaisia tietojasi tulipalon tai muun luonnonkatastrofin sattuessa.

Osta silppuri: Kun on aika päästä eroon vanhoista tietueista, käyttämättömistä luottokorttisovelluksista ja muista tunnistetiedoista, henkilökohtainen silppuri on yksi parhaista sijoituksistasi. Yleensä on parasta ostaa poikittaisleikkaussilppuri, joka leikkaa paperin vastakkaisista kulmista ja tekee siitä käytännössä mahdotonta rekonstruoida myöhemmin. Nämä silppurit voidaan yleensä ostaa pienellä rahalla, ja ne voivat ylittää kustannukset mielenrauhassa, jonka ne voivat tuoda.

Ole varovainen tietojesi kanssa: Ennen kuin annat henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja, sinun tulee varmistaa, että henkilö, jolle annat tiedot, on laillinen. Vältä antamasta tunnistetietoja kenellekään puhelimitse, ellet tiedä varmasti kenen kanssa puhut ja että se on oikein, äläkä lähetä henkilökohtaisia tietoja Internetin kautta, ellei ne ole salatun ja automatisoidun järjestelmän kautta. Sinun tulisi myös välttää vastaamasta sellaisten verkkosivustojen salasanapyyntöihin, jotka väittävät tulevansa järjestelmänvalvojilta… melkein kaikilla suurimmilla verkkosivustoilla on automaattiset salasanan luontiominaisuudet, joten järjestelmänvalvojat eivät tarvitse salasanaasi.

Ilmoita epäilyttävästä sähköpostista: Jos saat sähköpostin, jonka väitetään tulevan yritykseltä, jonka kanssa harjoitat liiketoimintaa, mutta joka pyytää taloudellisia tai henkilökohtaisia tietoja, älä usko sitä. Älä vastaa siihen, äläkä napsauta sivuston sisältämiä linkkejä, vaan kirjoita manuaalisesti verkkosivuston pää-URL-osoite, kirjaudu sisään ja ilmoita sähköpostiviesti yritykselle varmistaaksesi, onko se laillinen vai ei.

Tarkkaile luottoasi ja tilejäsi: Jotta pysyt ajan tasalla identiteettivarkauksista, sinun tulee säännöllisesti tarkistaa luottotietosi ja käydä läpi kaikki tiliotteet ja tilitapahtumat verkkopankkitilin kautta. Varmista, että kaikki maksut ja velat ovat oikeutettuja, ja ilmoita kaikista, jotka näkyvät ilman lupaasi. Etsi luottoraportistasi tilejä tai tietoja, joita et avannut, ja ota yhteyttä liikkeeseenlaskijaan, jos löydät sellaisia. Kun käytät vähän aikaa pysyäksesi ajan tasalla pankkitileistäsi ja luottotietojesi kanssa, voit yleensä havaita identiteettivarkausyritykset, vaikka jotain voidaan vielä tehdä sen estämiseksi… ja saatat vain saada henkilön kiinni teoista.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.