Nykyään monet luottokorttiyhtiöt tarjoavat etuja uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi, kuten tutustumistarjouksista nolla prosentin korolla siirretyille saldoille, palkkio-ohjelmista, jotka tarjoavat lentokilometrejä ja käteispalautuksia, sekä alennusohjelmia valittujen kauppiaiden kanssa. Vaikka nämä tarjoukset voivat olla erittäin houkuttelevia, sinun tulee ottaa huomioon luottokorttia valittaessa viisi avaintekijää, joista yksikään ei sisällä etuja.

MAKSUT: Yksi ensimmäisistä luottokorttia valittaessa huomioon otetuista tekijöistä on kortin käyttöön liittyvien maksujen määrä ja niiden kokonaismäärä, jos niitä kertyy. Yritykset voivat periä erilaisia maksuja, joista yleisimmät ovat vuosi-, sulkemis-, ylitys- ja myöhästymismaksut. Koska kaikki yritykset eivät veloita samoja maksuja ja maksujen tasot voivat myös vaihdella, on tärkeää lukea kaikki luottokorttitarjouksen mukana tulevat pienet tekstit ja tiedot.

Vuosimaksu: Vuosimaksu on jäsen- tai osallistumismaksu, joka peritään kortin omistamisesta. Vuosimaksu voi vaihdella 25 dollarista 50 dollariin.

Sulkemismaksu: Jotkut yritykset veloittavat myös sulkemismaksun, kun tili suljetaan. Tämä maksu kuuluu myös 25–50 dollarin alueelle.

Ylityspalkkio: Ylitysmaksu lasketaan, kun ostojesi ja maksujesi summa ylittää uusiin maksuihin käytettävissä olevan luottosumman. Yleisesti ottaen tämä maksu on noin 25 dollaria.

Myöhästymismaksu: Myöhästymismaksu veloitetaan, kun maksut ovat myöhässä. Jotkut yritykset arvioivat myöhästymismaksuja jo yhden päivän kuluttua maksun eräpäivästä. Maksuviivästykset voivat myös nostaa vuosikorkoasi.

VUOSIPROSENTTIKORKO: Todellinen vuosikorko (APR) on ylivoimaisesti yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein tekijä, joka on otettava huomioon luottokorttia valittaessa. Todellinen vuosikorko, joka ilmaistaan vuosikorkona, on jäljellä oleviin saldoihin sovellettava korko. Matalat hinnat ovat parempia, koska tämä tarkoittaa, että maksat vähemmän luottokortin käytöstä. Yhdellä luottokortilla voidaan soveltaa erilaista vuosikorkoa saldonsiirtoihin, käteisennakoihin ja ostoihin.

LUOTTORAJA: Luottokorttia valitessasi sinun tulee myös ottaa huomioon tarjottavan luottotason taso. Luottoraja on rahasumma, joka on käytettävissä ostoksia, käteisennakoita, saldonsiirtoja, palkkioita ja rahoituskuluja varten. Luottorajat voivat alkaa 200 dollarista tavaratalon luottokorteilla ja nousta tuhansiin yleisimmillä luottokorteilla (Visa ja MasterCard) luottoluokituksestasi ja tuloistasi riippuen.

SUOJATTU VERS. VAKUUTTAMATTOMAT KORTTIT: Toinen tekijä, joka on otettava huomioon valittaessa luottokorttia, on se, onko kortti suojattu vai suojaamaton. Suojattujen luottokorttien käyttäjät maksavat talletuksen saadakseen luottoa. Nämä tarjoukset vetoavat usein kahteen luokkaan henkilöitä, jotka ovat hyvin nuoria ja joilla on vaikeuksia saada luottoa, ja niihin, joiden luottoraporteissa on tahroja, jotka estävät heitä saamasta vakuudetonta luottoa. Vakuutettujen luottokorttien luottoraja määräytyy yleensä talletuksesi määrän mukaan. Vakuudettomat luottokortit ovat ylivoimaisesti yleisimpiä kortteja, ja niillä on yleensä korkeammat luottorajat.

ARMOAIKA: Viimeinen huomioitava tekijä, armonaika, on aika, jonka sinun on maksettava luottokorttisi saldo kokonaisuudessaan ilman korkokuluja. Ihanteellisella kortilla on 25 päivää tai pidempi lisäaika. Jos sinulla on saldoa kuukausittain, maksat korkoa riippumatta siitä, kuinka monta päivää on armonaikana, ja vain uudet ostot vapautetaan 25 päivän ajan. Armonaikaa ei yleensä sovelleta käteisennakoihin ja saldonsiirtoihin.

EDUT JA PALKIOT: Vaikka en kuulukaan viidestä avaintekijästä, tunsin silti tarpeelliseksi kirjoittaa tiivistelmän eduista. Monet luottokorttiyhtiöt tarjoavat etuja uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi ja uskollisten palkitsemiseksi. Etuihin voi sisältyä palkinto-ohjelma, joka palkitsee sinut lentomatkalla ja käteispalautuksilla ostoksistasi. Jotkut kortit tarjoavat myös alennuksia tietyillä kauppiailla ja luottokorttirekisteröinnillä, mikä suojaa sinua, jos korttisi katoaa tai varastetaan. Ellet ole usein luottoa käyttävä, etujen tulisi olla viimeinen asia, jonka otat huomioon valitessasi luottokorttia, koska suurimmat voitot menevät yleensä suurimmalle kuluttajille.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.