Asuntoa ostaessasi haluat saada lainaa, joka tarjoaa parhaan koron taloudelliseen tilanteeseesi. Jos sinulla on esimerkiksi 30 vuoden laina korkeammalla korolla, menetät rahaa lainasi keston aikana. Haluat tehdä parhaasi saadaksesi kuukausimaksut, joihin sinulla on mukavasti varaa, ja koron, joka ei jätä sinua velkaan. Saatat saada paremman käsityksen asuntolainojen tämänhetkisistä koroista, kun saat paremman käsityksen siitä, mihin suuntaan sinun kannattaa kääntyä asuntolainaa haettaessa.

Talouskriisin vuoksi asuntolainanantajat pelaavat varman päälle ja tarjoavat lainoja, jotka tarjoavat järkevää asuntorahoitusta. Sinun tulee myös olla järkevä asuntoluottojen nykyisten korkojen suhteen, ottaa huomioon nykyinen taloudellinen tilanteesi ja suunnitella, mitä muutoksia lähitulevaisuudessa voi tapahtua. Näin saat paremman käsityksen siitä, minkälaista lainaa ja korkoa pystyt käsittelemään.

Jos haluat lainan, jonka korko on sama koko voimassaoloajan, kiinteäkorkoinen laina sopii sinulle. Vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan 95 % asuntolainahakemuksista haki kiinteäkorkoista lainaa. Tämäntyyppisen lainan avulla voit budjetoida helpommin, koska tiedät aina, mikä on kuukausieräsi.

Tämäntyyppisen lainan haittana on se, että olet lukittu tiettyyn korkoon. Jos korot laskevat, et voi hyödyntää alennettua korkoa, ellet jälleenrahoita lainaasi. 30 vuoden lainan korko on yleensä jonkin verran korkeampi kuin lyhyemmän tai säädettävän koron lainan. Jos aiot asua kotonasi pitkäksi aikaa ja pystyt saamaan lainaa alhaisella korolla, 30 vuoden kiinteäkorkoinen asuntolaina voi sopia sinulle hyvin. Tällä hetkellä 30 vuoden lainojen korko on alle 5 %.

15 vuoden kiinteäkorkoisen lainan korko on yleensä alhaisempi kuin 30 vuoden lainalla, mutta kuukausimaksusi ovat korkeammat, koska sinulla on lyhyempi aika maksaa lainasi takaisin. Sama koskee 20 vuoden lainaa verrattuna 30 vuoden lainaan.

Säädettävä korkolaina tarjoaa sinulle aluksi alhaisemman koron, yleensä alhaisemman kuin kiinteäkorkoisten lainojen korko. Korot nousevat kuitenkin muutaman vuoden kuluttua. Esimerkiksi 5/1 säädettävän koron lainalla on kiinteä korko lainan viiden ensimmäisen vuoden ajan. Tämän ajanjakson jälkeen korot muuttuvat kerran vuodessa lainan keston ajaksi, ja myös kuukausimaksusi muuttuvat. Tämä on hyvä, jos korot laskevat, mutta ne voivat yhtä helposti nousta.

Säädettäväkorkoisten lainojen laina-aika on 30 vuotta. Voit saada erilaisia ??vaihtoehtoja alkuperäisen kiinteän koron duraatiosta ennen kuin se voi muuttua, esimerkiksi kolme, viisi, seitsemän tai kymmenen vuotta. Jos aiot asua kodissasi tietyn määrän vuosia ja muuttaa sitten toiseen asuntoon, tällainen laina voi olla sinulle hyödyllistä.

Asuntolainojen nykyiset korot voivat vaihdella eri lainanantajilla ja eri puolilla maata. Tutki eri lainojen hintoja ja valitse tilanteeseesi sopiva.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.