Satojen vuosien ajan tuotteiden valmistajat ja tuottajat ovat käyneet lähes jatkuvaa taistelua tuotteistaan edullisia kopioita vastaan. Aiemmin talon omistajat ovat antaneet sinulle todella mielikuvituksellisia ja nerokkaita yrityksiä suojella malliaan ja mainetta. Tähän on joskus kuulunut jopa näkymättömien musteallekirjoitusten kaltaisten ongelmien käyttö laitteissa, jotka mahdolliset väärentäjät eivät toivottavasti keskittyisi tai vaikka he olisivat keskittyneet, he eivät pystyisi kopioimaan niitä. Valitettavasti ihmisen kekseliäisyys ei rajoitu henkilöihin, joilla on kunniallinen tarkoitus ja laillinen tehtävä. Tyypillisesti roistot ovat olleet yksinkertaisesti yhtä järkeviä ja luultavasti jopa älykkäämpiä kuin tuottajat, joiden kanssa he taistelevat. Joten nykyiset pitkään mallitalojen omistajat ovat panostaneet paljon enemmän analysointiin ja rahoitusta yrittääkseen määrittää yksilöllisesti esineensä ja ehkä lähettää väärentäjille jonkinlaisen “poistoiskun”.

Onneksi tiede ja tietotaito sijoittavat tämän nyt heti, kun käsittämätön unelma saavuttaa. Olennainen ajatus on pohjimmiltaan helppo käyttää korkean teknologian tiedettä ja tietotaitoa erottaaksesi laitteesi yksilöllisesti sellaisessa trendissä, että väärentäjien kopioiminen voi olla kohtuuttoman kallista ja jopa teknisesti mahdotonta. Tavallaan tämä olennainen malliturvallisuusidea ei ole täysin erilainen kuin tuottajien 200-300 vuotta aiemmin omaksumat ideat, mutta kuten puhumme, tietotaito tekee siitä saavutettavissa olevan. Katsotaanpa vain kahta esimerkkiä sellaisista soveltavista tieteistä:

DNA-koodaus

DNA-koodauksen tapauksessa strategia on nerokas. Se edellyttää ensisijaisesti erottuvien DNA-koodisekvenssien komboja, jotka valitaan, minkä jälkeen ne upotetaan kyseiseen tuotteeseen tai tuotteeseen. Mahdollisten yhdistelmien pelkkä valikoima täällä on hämmentävää, ja kutakin aritmetiikkaa ja DNA-tiedettä tuskin yksikään väärentäjä voi soveltaa. DNA on myös mahdollista havaita helpolla skannerilla, jolloin asiakasorganisaatioiden on lainvalvontaviranomaisten lisäksi helppoa tunnistaa ja erottaa väärennöksiä.HoloQR luottaa tuskin ylimääräiseen tietotaitoon, hologrammiin. On totta, että hologrammeja on käytetty muutaman vuoden ajan mallin turvallisuuden vuoksi, mutta helpolla tyypillä ne usein kopioidaan. Sitä vastoin HoloQR sisältää useita upotettuja tunnisteita, jotka voivat olla osa itse hologrammia. Se voi jopa ilmentää DNA:ta, ja se voidaan havaita helpon taitotiedon ja viisaan matkapuhelimen toimintojen avulla saatavan tietotaidon avulla.

Tämä on tärkeä etu, koska se sijoittaa väärennösten havaitsemisen ostajan kämmenille ja poistaa sen erikoistuneen väärennösten havaitsemisoperaation alueelta. Joillakin tahoilla väärentämiseen suhtaudutaan tyypillisesti myötätuntoisesti, ja sillä saattaa olla jopa “uhrittoman rikoksen” konnotaatioita. Se on loppujen lopuksi hölynpölyä ja jokainen ostaja ja hikikaupan työvoima, jota yleensä käytetään tämän tavaran tarjoamiseen, ovat kaikki uhreja. Siksi nämä malliturvallisuuden soveltavat tieteet ovat äärimmäisen korvaamattomia, ja yksi asia, jonka johtavat mallikauppiaat ovat yhä enemmän ottamassa käyttöön koko tuotevalikoimassaan. Onko mahdollista sanoa, että taistelu väärentäjiä vastaan on lähellä? Hienoa, tällaiset tunteet ovat aina rohkeita, mutta näyttää olevan hyvämaineinen toivo, että tälle jatkuvalle kansainväliselle haitalle on näköpiirissä jokin loppu.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.