Nykyään Internetistä löytyy monia resursseja, jotka julkaisevat kommentteja lääkäreistä ja lääketieteellisistä laitoksista. Joskus nämä kommentit ovat negatiivisia – keskimääräistä potilasta on melko vaikea miellyttää. On epätodennäköistä, että lääkärit haaveilevat sivustosta, jossa he voisivat jakaa näkemyksensä potilaista, ja vaikka he ajattelevat sitä, tämän verkkoluovuuden lääketieteellinen koodi ei hyväksy. Tästä huolimatta lääkäreiden keskuudessa vakiintui mielikuva “oikeasta”, miellyttävästä potilaasta.

Joten miten hyvän potilaan pitäisi käyttäytyä?

  1. Ensimmäinen sääntö – potilaan tulee joka tapauksessa luottaa lääkäriinsä. Jos potilas ei voi luottaa lääkäriin, jos hän ei ota kaikkia reseptejä ja suosituksia vakavasti, jos hän korjaa reseptejä oman harkintansa mukaan, ei voida puhua mistään hoidosta. Vain usko hoitoon ja positiivinen asenne auttavat saavuttamaan halutun vaikutuksen.
  2. Potilaan tulee haluta toipumista. Näyttää siltä, että tällainen sääntö on outo – me kaikki käännymme lääkäreiden puoleen vain parantaaksemme terveyttämme, mutta ensinnäkin suurin osa potilaista ei aluksi usko, että he pääsevät eroon taudista, ja toiseksi jotkut he osallistuvat pitkään peliin nimeltä “Olen huolissani terveydestäni” ja saavat paljon iloa monien lääkäreiden luona. Parantumattomien sairauksien massan tunnistaminen lääketieteellisistä tietosanakirjoista ja jatkuva kamppailu niiden kanssa voi tulla loputtomaksi.
  3. Hoitavan asiantuntijan määräyksiä ja neuvoja on ehdottomasti noudatettava. Usein lääkäri ei ymmärrä, miksi asiantunteva hoito ei tuota tulosta. Lääkäri voi katsoa tämän tilanteen johtuvan virheellisestä diagnoosista ja jopa joistakin potilaan ominaisuuksista. Potilas joko ei halua ottaa tarvittavia lääkkeitä (mennä lääketieteellisiin tapahtumiin) tai yksinkertaisesti välttelee hoitoa. Potilaan tilan heikkeneminen, tehon puute saa lääkärin tekemään tarpeettomia muutoksia terveyttä parantaviin toimenpiteisiin ja potilaan – lykkäämään paranemishetkeä (ja yksityisessä laitoksessa potilaan on maksettava ylimääräistä rahaa). Olisi tarpeetonta muistuttaa, että jos et ota lääkärin ohjeita vakavasti, ei ole tosiasia, että terveytesi paranee.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.