Koulutusmuotoja on pohjimmiltaan kolme, ne luokitellaan opetusprosessin etenemisen, muodollisuuden, saavutettavuuden ja kunkin muodon olemassaolon kronologian perusteella.

Kolme koulutusmuotoa ovat:

  1. Epävirallinen koulutus
  2. Muodollinen koulutus
  3. Hybridikoulutus

Arkioppiminen: Arkioppiminen sisältää kaikki epäviralliset oppimiskokemukset vanhempien ja heidän lastensa, sisarusten, ystävien ja naapureiden välisistä suhteista. Pohjimmiltaan se on yhteiskunnalta oppimista. Epävirallisessa koulutuksessa ei ole standardoitua menetelmää opiskelijoiden ohjaamiseen, koska suurin osa annetuista tunneista on jäsentämättömiä ja yleensä kertaluonteisia. Jotkut muut opetukset perustuvat joskus menneisyyteen yksilön sosiaalisen kasvun parantamiseksi yhteiskunnassa.

Muodollinen koulutusprosessi: Tässä prosessissa henkilö ilmoittautuu oppilaitokseen, joka hoitaa ja opettaa tiettyjen sääntöjen ja opetussuunnitelman mukaisesti. Koulutus on standardoitua ja jäsenneltyä. Formaalisessa koulutuksessa hankittu tieto perustuu siitä saatuun aikaisempaan tietoon. Siten koulutus on jaettu perus-, keskiasteen ja ylempään vaiheeseen, joissa jokainen toteuttaa useita ohjelmia. Jokainen opiskelija testataan saavuttaman tiedon tason määrittämiseksi.

Hybridiopetusprosessi: Tämä on kehittyvä koulutusprosessi, joka on pitkälti riippuvainen Internetistä ja nykyaikaisesta teknologiasta. Monissa maissa ympäri maailmaa on nyt edullisia ja helposti saatavilla olevia Internet-palveluita, jotka tarjoavat luotettavan perustan verkko-oppimisen kasvulle. Hybridikasvatusprosessi sisältää sekä strukturoituja että rakenteettomia koulutusmuotoja, mikä tekee siitä yhdistelmän sekä muodollista että epämuodollista. Covid-19-pandemia johti tämän koulutusprosessin loppuun, ja tulokset ovat hämmästyttäviä. Todennäköisesti maailma päätyisi tähän koulutusprosessiin ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa.

Koulutuksen merkitys yksilöille

Koulutus on varsin tärkeää jokaiselle opiskelevalle tutkijalle. Koulutetut miehet ja naiset hyötyvät suuresti koulutuksesta seuraavilla tavoilla;

Arvostuksen lähde tutkijalle: Koulutus antaa kiistatta vaikutuksen, vaurauden ja tunnustuksen jokaiselle tutkijalle. Useimmat nykymaailmamme yhteiskunnat jakavat työpaikkoja ja sopimuksia vain ihmisille, joiden he ovat vakuuttuneita käyneensä stressaavan koulutusprosessin läpi. Koulutetuille henkilöille osoitetaan heidän suorittamansa koulutuksen nimikkeitä, jotka ansaitaan suoritetusta koulutusmuodosta huolimatta. Siksi koulutetut ihmiset, kuten insinööri Pearson, tohtori Amber, Farmer Hawkins ja Trader Gracious, on suunnattu heidän opintonsa mukaan.

Kehittää tutkijoiden aivoja: Koulutus panee aivot ehdottomasti työskentelemään hyödyllisen ja tuottavan työn parissa. Kyllä, hyödyllistä ja tuottavaa, koska kun et saa koulutusta, aivosi toimivat silti, vaikka ne eivät olisi keskittyneet hyödylliseen ja tuottavaan tehtävään. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun aivot altistuvat uusille ongelmille, niiden kasvu ja iterointikyky paranevat. Joten miksi et harjoittaisi aivojasi ja kehitä niitä mitatulla kasvulla?

Tarjoaa mentoreita ja kollegoita tulevien hankkeiden navigointiin

Koulutuksen aikana tutkijat tapaavat mentoreita, kollegoita ja ystäviä, joita tarvitaan kovasti matkalla menestykseen. Ilman näitä yhteyksiä ihminen voi jäädä elämän valtatielle (et haluaisi tuon henkilön olevan sinä!).

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.