Termi jälleenrahoituslainat on nykyään yleisesti käytetty lause pankkimaailmassa ja yksityiselämässämme. Ei ole harvinaista, että kuluttaja tai asunnonomistaja ottaa lainaa asuntoa, autoa tai muita henkilökohtaisia tavaroita varten ja uudelleenrahoittaa lainat myöhemmin. Ihmiset päättävät jälleenrahoittaa lainat useista eri syistä.

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi lainanottaja jälleenrahoittaa lainoja, on alhaisempien korkojen hyödyntäminen. Tämä pätee ainakin asuntolainoihin, jotka on yleensä tehty pitkäksi ajaksi, 10–30 vuodeksi. Pitkällä aikavälillä, kuten 30 vuoden asuntolainassa, pisteen tai kahden korkojen erot voivat lisätä tuhansia dollareita niin monen vuoden aikana. Asuntolainat on yleensä alun perin perustettu nimellä A.R.M. tai kiinteäkorkoisia asuntolainoja.

Säädettäväkorkoisessa asuntolainassa lainaa lyhennetään tietylle määrälle kuukausia, esim. 36 kuukautta, jolloin se on kirjoitettava uudelleen. Kun jälleenrahoitat lainoja, kuten A.R.M., uusi korkotasi kuvastaa nykyistä markkinakorkoa. Esimerkiksi, jos korot ovat nousseet, saat koronkorotuksen jälleenrahoituksen yhteydessä. Lainat asuntolainoihin, jotka ovat säädettäväkorkoisia asuntolainoja, voivat olla erittäin riskialttiita epävakailla markkinoilla.

Kiinteäkorkoiset asuntolainat voivat kuitenkin lukita sinut alhaiseen korkoon. Riippumatta siitä, mihin markkinakorot nousevat tai kuinka korkealle, kiinnostuksesi ei koskaan nouse. Niitä kutsutaan “kiinteiksi”, koska asuntolaina on jumissa tai kiinnitetty kyseiseen korkoon lainan voimassaoloaikana, ellet päätä jälleenrahoittaa. Lainat uudelleenrahoittuvat usein, jotta ne muutetaan säädettäväkorkoisista asuntolainoista kiinteäkorkoisiin kiinnityksiin.

Toinen suuri syy lainanottajien jälleenrahoittaa lainoja on velan vakauttaminen. Luottokorttien käyttö on nykyään erittäin raskasta. Elinkustannukset ovat vaikeuttaneet monien ihmisten toimeentuloa ilman lainojen ja luottokorttien apua. Niin käteviä kuin luottokortit ovatkin, niiden korot ovat usein erittäin korkeat, joten niiden maksaminen on lähes mahdotonta. Monet kuluttajat joutuvat suorittamaan useita luottokorttimaksuja kuukausittain, mikä vaikeuttaa niiden kaikkien maksamista ajoissa. Monilla heistä on asuntolainaa tai autolainaa pankissaan, joten he päättävät jälleenrahoittaa lainat saadakseen lisää rahaa näiden velkojen maksamiseen. Heidän lainaamansa summa lisätään alkuperäiseen lainaan ja laina kirjoitetaan uudelleen. Kun pariskunnat tai yksityishenkilöt jälleenrahoittavat lainoja vahvistaakseen ja maksaakseen velkojaan, tämä on usein apu, jota he tarvitsevat palatakseen taloudellisesti takaisin raiteilleen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.