Tämä pieni kala on kaunotar. Keskikokoinen yhteisön trooppinen makean veden kala, joka syö hiutaleita tai verimatoja. Uskon, että tämä on nainen. Hän oli hieman aggressiivinen ensimmäisinä päivinä Sunburst Platyn kanssa, mutta on sittemmin rauhoittunut. Hän ui koko tankin yli.

Cremesicle Molliesilla on pursotettavat leveät suut, jotka voivat imeä suuria hiutaleita verrattuna moniin muihin kaloihin, kuten Platys. On hieman outoa katsella heidän puristavan suunsa toistaiseksi! Tulee mieleen iso bassikala. Sen sijaan, että uiisi ruoan luo tai imeisi sitä sisään, Lyretail voi vain tarttua ruokaan liikkumatta. Ehkä he kehittivät tämän ominaisuuden säästääkseen energiaa.

Creamsicle Butterfly tai Lyretail Mollies kasvatetaan niiden epätavallisen värin ja finigle vuoksi. Niissä on valkoisia ja vaalean oransseja runkoja, joissa on vaihtelevia laikkuja ja kuvioita. Evät ovat pidempiä kuin tavallinen mollies ja useimmilla on haarukkainen lyyrapyrstö.

Kuten kaikki elävät kantajat, ne ovat tuottelias kasvattajia, ja niitä pidetään parhaiten haaremisuhteessa, jossa on yksi uros ja kaksi tai kolme naaraan. Tämä mahdollistaa naaraiden helpotuksen urosten jatkuvasta kiusauksesta. Miehillä on muunneltu terävä peräevä, joka tunnetaan nimellä goon-podium, kun taas naarailla tämä evä on tuuletettu ulospäin.

Nämä kalat sopivat hyvin yhteisön akvaarioissa, kunhan ne eivät ole liian täynnä monia muita kaloja. Omani näyttää kuitenkin hyvältä noin 20 muun kalan kanssa. He syövät hiutaleita, pellettejä ja pakasteruokaa. Tämä rakastaa verimatoja. Varmista kuitenkin, että syötät heille hiutaleita ja/tai pellettejä vitamiineilla ja kivennäisaineilla hyvän terveyden ylläpitämiseksi.

Mollies ovat yleensä murtovesikaloja, mikä tarkoittaa, että ne pitävät suolapitoisuudesta todellisen makean veden ja täyteen suolaisen veden välillä (yleensä ominaispaino on 1,005-1,015). Vaikka ne voivat tottua makeaan veteen, niiden pH:n tulisi silti olla korkeampi – noin 7,4-7,8 – ja ne hyötyvät joistakin akvaariosuoloista. Tankkini on kevyesti suolattu noin 1 ruokalusikallinen 10 gallonaa kohti.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.