Ensiasunnon ostajalainat ovat lainoja, jotka myönnetään nimenomaan niille, jotka eivät ole koskaan ennen omistaneet asuntoa. Tähän kuuluvat myös yksinhuoltajat ja kotiseudultaan siirtymään joutuneet kodinhoitajat, jotka ovat juuri omistaneet kodin edellisen puolisonsa kanssa.

Asunnon ostajalainojen tyypit

Unelmaasunnon rahoituksen tutkiminen voi säästää sekä aikaa että rahaa. Voit myös tiedustella Suomen Asuntolainakeskuksesta saadaksesi kaikki tarvitsemasi tiedot. On tärkeää tarkistaa taloudellinen asemasi varmistaaksesi, että saat kiinteistön, joka todella vastaa tarpeitasi ja toiveitasi.

Valtion asuntolainat: valtio ei tarjoa lainaa suoraan, jos lainanottaja laiminlyö lainan, valtio vakuuttaa sen. Tämä on hyödyllistä lainanantajille, koska se tekee asuntolainasta vähemmän riskialtista, joten he voivat alentaa lainansa vaatimuksia.

Vaatimustenmukaiset lainat: Ne tunnetaan myös perinteisinä lainoina, perinteiset lainat ovat kiinteäkorkoisia asuntolainoja, eikä liittovaltion hallitus vakuuta niitä. Vaatimustenmukaiset lainat toimivat ohjeiden, kuten valtion asettamien lainalimiittien, mukaisesti.

Epäsäännölliset lainat: Tämä laina ylittää vaatimustenmukaisen lainan rajat.
Kiinteäkorkoinen laina: Tämä edellyttää yhden koron ja kuukausierän koko lainan voimassaoloajalta, sen käyttöikä on aina 15 tai 30 vuotta.

Ensimmäisen asunnon ostajan lainat ja avustukset

Maatalousministeriön lainat: Tämä on lainaohjelma, joka on tarkoitettu erityisesti pienituloisille asunnon ostajille. Heidän tulee olla kyseisen maan maaseutualueilla asuvia. Tämä on täydellinen laina ensiasunnon ostajalle, koska käsirahaa ei vaadita.

Hyvä naapuri: Tämä on ohjelma, joka tarjoaa asumisapua palomiehille, ensiaputeknikoille, lainvalvontaviranomaisille ja opettajille. Tällä ohjelmalla yllä luetellut voivat saada 50 % alennuksen kodin hinnasta.

Paikalliset apurahat ja ohjelmat: Huolimatta siitä, että useat kaupungit myöntävät avustuksia ensiasunnon ostajilleen, myös niiden liittovaltion hallitus suunnittelee erilaisia ohjelmia tätä tarkoitusta varten. On suositeltavaa, että tarkistat osavaltiosi verkkosivustolta alueella saatavilla olevat asumistuet.

Liittovaltion asuntohallinnon lainat: Tämä on laina, joka on erittäin helppo saada tavanomaiseen lainaan verrattuna, se on paras kuorma ensiasunnon ostajalle, koska sen etukäteiskustannukset ovat alhaisemmat, ja voit myös maksaa käsiraha vähintään 3,5 %.

Veterans Affair -lainat: He eivät myönnä lainoja, mutta usein takaavat pätevien lainanantajien tekemät kiinnitykset. Se ei vaadi käsirahaa eikä asuntolainavakuutusta, vaan tämä laina on myös helpompi saada kuin perinteiset lainat.

Jumbo-laina: Tämä laina ylittää lainojen mukaisen lainan, se aiheuttaa suuren riskin sinulle lainanantajana, lainanottajana, sinulla tulee olla erinomainen luotto, sinun on myös suoritettava suurempi käsiraha, heidän korkonsa on myös korkeampi .

Kuinka saada ensimmäisen asunnon ostajan lainoja ja avustuksia

  • Lainaajan pitäisi olla ensimmäinen kerta, kun ostaa asunnon.
  • Lainaajan tulee sijaita kaupungissa, josta hän haluaa ostaa asunnon, kyseisen paikan on oltava hänen ensisijainen asuinpaikkansa.
  • Hänen on suoritettava kyseisellä alueella hyväksytty asunnonostajakoulutus, ja hänen on myös voitava hankkia todistus sen suorittamisesta.
  • Kiinteistön tulee olla 5 hehtaaria tai vähemmän.
  • Hänen vähimmäisluottopisteensä tulisi olla 640.
  • Hän ei myöskään saa ylittää kyseisen valtion tulorajoituksia.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.