Freddie Macin edellisen viikon Primary Mortgage Market Survey -tutkimuksen mukaan markkinat ovat lyhentäneet pientä osaa asuntolainojen korkojen suuresta noususta, jotka kirjattiin viiden edellisen viikon aikana. 30 vuoden kiinteäkorkoinen asuntolaina, joka oli noussut 6,15 prosentista 6,74 prosenttiin 10. toukokuuta ja 14. kesäkuuta välisenä aikana, laski 6,69 prosenttiin viimeisellä viikolla. Maksut ja pisteet nousivat 0,4:stä 0,5:een viikossa. 15 vuoden FRM laski kuusi peruspistettä edellisen viikon korkeimmasta 6,43 prosentista 6,37 prosenttiin. Myös tämän tuotteen maksut ja pisteet nousivat 0,4:stä 0,5:een. Viiden vuoden Treasury-indeksoidun hybridilainan säädettävä korko oli viikon keskiarvo 6,31 prosenttia ja keskiarvo 0,6 pistettä. Edellisen viikon keskiarvo oli 6,37 prosenttia 0,5 pisteellä. Suurin palautus oli vuoden Treasury-indeksoidussa ARM:ssa, jonka keskiarvo oli 5,66 verrattuna 5,75:een edellisellä viikolla. Pisteet pysyivät ennallaan 0,7:ssä.

Asuntolainojen korot laskivat tällä viikolla markkinoiden huolien vuoksi, että asuntomarkkinat hidastavat taloutta pidempään, sanoi Freddie Macin varatoimitusjohtaja ja pääekonomisti Frank Not haft. Toukokuun asuntojen aloitus putosi ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen, kun taas talonrakentajien optimismi kesäkuussa putosi kuudentoista vuoden alimmilleen. Toistaiseksi tänä vuonna asuntosektori on pudonnut suoraan 0,8 prosenttiyksikköä reaalitalouden kasvusta ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun se hidasti kasvua vuoden 2006 jälkipuoliskolla 1,2 prosenttiyksikköä.

Jotkut Mortgage Bankers Associationin kyselyn tavanomaisista tiedoista eivät olleet saatavilla heidän verkkosivuillaan olevien ongelmien vuoksi. Kuitenkin kerrottiin, että 30 vuoden FRM:n korko pysyi ennallaan 6,60 prosentissa kesäkuun 22. päivänä päättyneellä viikolla. Keskimääräinen sopimuskorko 15 vuoden FRM:lle laski edellisen viikon 6,28 prosentista 6,24 prosenttiin. Kuten Freddie Mac -tutkimuksessa, suurin muutos oli yhden vuoden ARM:n keskimääräinen sopimuskorko, joka laski 19 peruspistettä 5,51 prosenttiin. Asuntolainahakemukset vähenivät 2,5 prosenttia jälleenrahoituksen osalta ja 4,9 prosenttia asunnon hankinnan osalta. Hakemusten kokonaismäärä kasvoi 16,3 prosenttia vuoden 2006 vastaavaan viikkoon verrattuna. Jälleenrahoituksen osuus kaikista asuntolainahakemuksista oli 38,7 prosenttia, kun se edellisellä viikolla oli 38 prosenttia, ja säädettäväkorkoisten asuntolainojen osuus asuntolainoista kasvoi hieman, 20,4 prosenttia kaikista asuntolainoista verrattuna 24,3:een. prosenttia viikkoa aikaisemmin.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.