Jos koronaviruksen aiheuttama taloudellinen tuho jatkuu, ahdistuneita asunnonomistajia saattaa kohdata kauhistuttava tulevaisuus ensi vuonna. CARES Act, pandemiaapulaki, josta tuli laki tänä keväänä, pyrki pitämään miljoonat amerikkalaiset kodeissaan. Erityisesti se antoi lainanottajille, joilla oli liittovaltion tukemia asuntolainoja, mahdollisuuden pyytää maksujen keskeyttämistä jopa 180 päiväksi, jos he kohtasivat taloudellisia vaikeuksia. Lainaajat voivat myös pyytää toiset 180 päivää helpotusta.

Laki esti edelleen lainanantajia ja palveluntarjoajia sulkemasta ulos lainaajia, joilla on liittovaltion takaamat asuntolainat sekä valtion tukemien tahojen Fannie Maen ja Freddie Macin tukemat lainat 18. maaliskuuta ja 31. elokuuta välisenä aikana. Federal Housing Finance Agency ilmoitti torstaina, että Fannie Mae ja Freddie Mac jatkaisi ulosmittauskieltoaan vähintään joulukuun 31. päivään asti, jolloin lainanottajalle, joilla on yhden perheen asuntolainoja, myönnettäisiin vielä neljä kuukautta helpotusta.

Foreclosures Prosessi, jonka kautta lainanantaja takavarikoi ja myy asunnon sen jälkeen, kun lainanottaja on laiminlyönyt asuntolainansa, on ollut laskusuunnassa ajan myötä. ATTOM Data Solutionsin mukaan heinäkuussa Yhdysvalloissa oli 8 892 kiinteistöä, joille oli tehty ulosmittausilmoitus, mikä on 83 % vähemmän kuin vuosi sitten, mikä on esimerkki siitä, kuinka CARES-lain suojat ovat toimineet tänä vuonna. Mutta kun yhä useammat ihmiset menettävät työpaikkansa ja nämä liittovaltion suojat lopulta raukeavat, ulosmittausluvut voivat nousta vuonna 2021.

Odotamme, että itse Covid-viruksen ja työttömyysvaikutusten vuoksi odotamme noin miljoonan ylimääräisen ulosmittauksen seuraavan 18 kuukauden aikana, sanoi ATTOM:n tuotejohtaja Todd Teta. Vielä pahempaa on, että asunnon pakkomyynti aiheuttaa verotuksellisia ongelmia.

Jos velkoja on tehnyt kohtuullisia yrityksiä periä velkaa ja päättää antaa sen anteeksi muiden hyvitysten sijaan, erotus on veronalainen, sanoi Mark Alaimo, CPA ja American Institute of CPA:n henkilökohtaisen talousasiantuntijakomitean jäsen. Yleensä jos olet laiminlyönyt velkojan kanssa ja saavutat sellaisen sopimuksen, että pystyt ratkaisemaan sen pienemmällä rahalla, anteeksi annettu summa katsotaan veronalaisena tulona. Olet esimerkiksi velkaa 5 000 dollaria luottokortilla, mutta et pysty maksamaan koko summaa. Maksat sen sijaan velan 3 000 dollarilla. Tämä tarkoittaa, että saat 2 000 dollaria veronalaista tuloa velkojasi peruuttaman velan määrän.

Kotisi säännöt ovat hieman erilaiset.

Jos suljettu koti on pääasiallinen asuinpaikkasi, erityinen verohelpotus, joka tunnetaan pätevän pääasunnon velkaantumisen poissulkemisena, voi antaa sinulle mahdollisuuden jättää enintään 2 miljoonaa dollaria anteeksi annetusta velasta.

Pääasiallisen asuntovelan poissulkemisen lisäksi on muitakin skenaarioita, joissa velan peruutus voidaan jättää tulojesi ulkopuolelle.

Tämä sisältää konkurssin ja maksukyvyttömyyden – ja sinun on työskenneltävä veroammattilaisen kanssa päästäksesi eteenpäin.

Maksukyvyttömyytesi väittäminen edellyttää perusteellista kirjanpitoa kaikista varoistasi ja veloistasi.

Voimme selvittää, olivatko he maksukyvyttömiä sinä päivänä, jona velka annettiin anteeksi, mutta minun on tiedettävä kaiken arvot, mukaan lukien välitystilit, 401 (k) -suunnitelmat ja henkilökohtaiset eläketilit, Zollars sanoi.

Paras tapa on päästä eroon passin sulkemisesta ja laatia pankin tai palvelun kanssa suunnitelma maksuviivästysten käsittelemiseksi ennen kuin ne alkavat lumipalloa.

Ensimmäinen asia on olla ennakoiva lainanantajan kanssa, kertoa heille päivityksiä ja varmistaa, että he tietävät, mitä tapahtuu, Alaimo sanoi.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.