Opintolainojen Hallinta

Elämää on elettävä täysillä ja ilman velkoja voidakseen täyttää.
Korkea-asteen koulutukseen kuuluu opintolainojen käyttäminen, ja johtamisgurut eivät kutsu niitä “huonoksi” lainaksi. Jokaisen opiskelijan on kuitenkin suunniteltava talous niin, että hän selviää velasta mahdollisimman pian. Ensisijaisena tavoitteena tulee olla saavutettavissa olevan takaisinmaksuaikataulun suunnittelu, joka luo pohjan vahvalle horjumattomalle taloudelliselle tulevaisuudelle.

Taloussuunnittelu on turvallisen tulevaisuuden kulmakivi. Lue siis taloutesi järjestämisestä ja luo toimiva suunnitelma. Internet on loistava resurssi suunnitteluvinkkejä varten, ja se on ihanteellinen paikka aloittaa.

Tutustu hänen resursseihinsa korkeakoulun maksamiseen.

  1. Luo tietue lainavastuustasi. Tee kaikki asiakirjat huolellisesti ja merkitse muistiin, mitä olet sopinut: korot, maksuaikataulu ja niin edelleen. Luo tietokoneellesi helppokäyttöinen tietue. Arkistoi lainahakemuksesi tiedot, velkakirjat, maksu- ja luovutusilmoitukset sekä lainansiirtoilmoitukset.
  2. Suunnittele menosi huolellisesti. Istu alas ja päätä, kuinka paljon rahaa tarvitset päivittäisiin menoihin. Yritä minimoida kulut ja välttää lainaamista opiskelijana. Vaikka käyttäisitkin luottokorttia, varmista, että pystyt maksamaan laskun kokonaisuudessaan sen erääntyessä.
  3. Opi hillitsemään kuluja. Jaa asumiskulut ja ruokakulut toisen opiskelijan kanssa, minimoi ulkona syöminen ja opi valmistamaan nopeita ravitsevia aterioita, pesemään omat vaatteesi. Minimoi pukeutumiskulut oppimalla sekoittamaan vaatteita keskenään.
  4. Hanki osa-aikatyötä täyttääksesi rahatarpeesi. Yritä säästää osa tuloistasi vaikeiden aikojen ylitse.
  5. Opiskele ahkerasti ja voita palkintoja ja stipendejä, jotka vähentävät lukukausimaksuja tai saavat opintopisteitä.
  6. Pyydä perheenjäseniä antamaan sinulle lahjoja käteisenä lahjan sijaan syntymäpäivinä ja festivaaleina. Tämä auttaa sinua kattamaan kulusi sen sijaan, että omistaisit monia kelloja tai villapaitoja.
    Kun olet opiskelija, sinun on opittava luottoraporttien ja tulosten merkitys. On tärkeää aloittaa “hohtavan” luottoraportin ja -pisteiden rakentaminen nuorena.

Sinun on varmistettava:

• Kuukausimaksut maksetaan joka kerta ajallaan.
• Yrität minimoida kustannukset maksamalla korkeamman kuukausierän.
• Käytä lykkäys- ja kärsivällisyysvaihtoehtoja vain silloin, kun tarvitset niitä.
• Että pidät lainojen yhdistämistä vain viimeisenä keinona.
• Ilmoitat lainanantajalle aina, kun vaihdat osoitettasi tai työpaikkaasi.
• Tarkistat huolellisesti kaikki lainaasi koskevat lausunnot ja ilmoitat mahdollisista ristiriitaisuuksista lainanantajalle välittömästi.
• Ilmoitat lainanantajalle, jos maksusi jostain väistämättömästä syystä viivästyy tai joutuu maksamatta. Ole aina ammattimainen ja pidä pankki tai rahoituslaitos perillä.
Opintolainoja voidaan hoitaa tehokkaasti, jos: lainaat vain tarvitsemasi; et käytä lainaa elääksesi “korkeaa” elämää, vaan kouluttaaksesi itseäsi; ja opit hallitsemaan kulujasi.
Elämää on elettävä täysillä ja ilman velkoja voidakseen täyttää.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.