Oletko kyllästynyt kaupunkielämän yksitoikkoisuuteen, oletko matkalla elämäsi ensimmäiselle lintumatkalle? Jos kyllä, olet varma, että olet erittäin innoissasi. Muistan, etten voinut nukkua kahta yötä ennen ensimmäistä lintumatkaani. Onni tutustua uuteen paikkaan, jossa on vähemmän suosittuja kuin muissa maailman turistikohteissa, katsella lintuja läheltä, oppia uutta kotoperäisistä lajeista, en pystynyt pitämään jännitystä sisälläni. Ensimmäisen lintukierrokseni aikana sain olla yhteydessä myös moniin lintutovereihin. Jotkut heistä matkustivat kanssani useita kertoja. Huolimatta siitä, että he olivat yhteydessä etäältä, he antoivat ajoittain hyödyllisiä opastusvinkkejä. Jotkut heistä itse asiassa kertoivat minulle monista sudenkuopista, joita lintuharrastaja voi tehdä pilatakseen kokemuksensa muiden kanssa. Siitä lähtien olen ollut erittäin varovainen lintujen tarkkailussa.

Lintumatkailu on hyvin erilaista kuin mikä tahansa muu matkustaminen. Tämän matkan aikana saat mahdollisuuden tutustua lintujen luonnolliseen elinympäristöön ja tutustua niiden elämään ja toimintaan lähemmin. Siksi sinun on myös oltava erityisen varovainen. Joten jos olet tehnyt yhteistyötä China Birding Tourin tai minkä tahansa muun organisaation kanssa eri puolilla maailmaa, sinun on tiedettävä sudenkuopat, jotta voit välttää ne matkasi aikana. Tässä olemme koonneet sinulle sudenkuopat. Tutustu seuraaviin kohtiin.

Kirkkaita värejä

Lintumatkalla ei ole kyse siitä, että esittelet mitä hienoja vaatteita sinulla on eri väreissä. Se ei ole myöskään paikka kehua muotia matkoilla. Sinun on pysyttävä maanläheisissä sävyissä, jotta voit helposti naamioitua taustan kanssa. Koska tulet lintujen luonnolliseen elinympäristöön, on selvää, että he näkevät olemassaolosi uhkana heille. Siksi sekoittuminen luonnolliseen taustaan on parempi, jotta linnut jäävät huomaamatta. Mutta jos käytät kirkkaanvärisiä tai jopa valkoisia vaatteita, se erottuu helposti taustasta ja paljastaa läsnäolosi. Tämän seurauksena linnut pelkäävät ja lentävät pois, mikä tuhoaa koko matkan tarkoituksen.

Äkilliset liikkeet

Koska olet lintujen luonnollisessa elinympäristössä ja yrität sekoittua luonnolliseen taustaan, sinun on oltava mahdollisimman hiljaa. Sinun on oltava erittäin kärsivällinen, jotta sinä ja lintutoverisi voitte nauttia lintujen tarkkailusta esteettä. Hieman äkillinen liike puolestasi voi pelotella linnut. Vältä siis liikkumista paljon lintujen tarkkailun aikana.

Liian paljon ääntä

Sinun tulisi keskittyä kaikenlaisten äänien estämiseen, jotka voivat varoittaa linnut olemassaolostasi. Mutta usein monet uudet lintuharrastajat alkavat huutaa, hurrata tai viheltää onnesta. On täysin ymmärrettävää, että olet hyvin onnellinen. Mutta sitä varten sinun ei pidä sivuuttaa tätä lintuharrastuksen peukalosääntöä ja pilata tätä upeaa kokemusta myös muille lintutovereille.

Joten nyt, kun tiedät näistä kolmesta sudenkuopasta, pidä ne mielessä ja yritä välttää niitä, kun lähdet Yunnan Birding Toursille. Tutki lintujen kartoittamattomia alueita ja palaa upeiden muistojen kera.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.