Kun luottokorttien ja verkkokaupan suosio kasvaa, myös mahdollisuus joutua identiteettivarkauden uhriksi kasvaa. Tietoihin pääsee helposti kuka tahansa, jolla on henkilötunnuksesi ja muut tunnistetiedot, kuten luottokorttilaskut tai käsitellyt sekit. Ennen kuin joudut identiteettivarkauden uhriksi, voit ryhtyä hyökkäykseen ja harjoitella ehkäisyä 10 perusvaiheessa. Nämä vaiheet eivät takaa, että tietosi eivät joudu rikollisten käsiin, mutta ne antavat sinulle paremmat mahdollisuudet kansainvälisten identiteettivarkaiden syndikaattia vastaan.

  1. Osta silppuri. Vanhojen laskujesi, laskujesi, kuittien ja luotto ja tiliotteiden murskaaminen on ensimmäinen ja mahdollisesti tehokkain tapa estää kaatopaikkasukeltajia pääsemästä tietoihisi. Ennen kuin heität roskiin mitään yksityisillä tiedoilla, silppua ne. Jos et ole varma, voidaanko tietoja käyttää henkilöllisyytesi varastamiseen, murskaa se silti.
  2. Kun käytät pankkiautomaattia, ole varovainen vieressäsi seisovien kanssa. Jos joku seisoo liian lähellä takanasi, älä pelkää pyytää häntä astumaan taaksepäin.
  3. Piilokameran ilmaisimet. Uteliaisten katseiden lisäksi huomioi myös valvontalaitteet kaupoissa, pankkiautomaateissa, huoltoasemilla ja kaikkialla, missä käytät luottokorttia tai allekirjoitat nimeäsi. Markkinoilla on monia pieniä ja edullisia piilokameroiden taajuusilmaisimia.
  4. Käsittele shekkejäsi kuin rahaa. Täytätkö postilaatikkoosi kylmää käteistä? Postin varkaus on luultavasti helpompaa kuin roskakorisukellus, kun kyse on yksityisten tietojen varastamisesta, ja paljon puhtaampaa. Postita sekit viemällä ne Postiin ja jos tilaat pankkisekit verkon tai postin kautta, toimita ne kirjattuna kirjeenä tai FedExillä.
  5. Biometriset palvelut, kuten sormenjälki- tai äänentunnistus, ovat tulossa suosittuja taistelussa identiteettivarkauksia tai tilien hakkerointia vastaan. Äänibiometriikka toimii digitoimalla profiilin henkilön puheesta tallennetun äänitulosteen mallin tuottamiseksi. Monet pankit tarjoavat nyt tätä palvelua. Kysy omaltasi tämän lisäämisestä pankkitilisi suojausvaihtoehtoihin. Lisätietoja äänibiometriikasta.
  6. Tee luettelo kaikista luottokorttinumeroistasi, salasanoistasi, käyttäjätunnuksistasi ja pankkitilinumeroistasi ja säilytä niitä turvallisessa paikassa. Älä säilytä niitä tietokoneellasi, varsinkaan jos käytät vertaistiedostojenjakoohjelmistoa.
  7. Kun haet luottokorttia, pyydä, että valokuvasi asetetaan kortille. On myös yrityksiä, jotka lisäävät valokuvasi shekkeihisi.
  8. Kirjoita luottokorttisi kääntöpuolelle “Ask To See My ID”, useimmat rekisterinpitäjät kohtelevat luottokortteja kuten käteistä, jos he eivät pyydä henkilötodistusta. Jos he eivät kysy tai unohda tehdä niin, kysy heiltä, miksi he eivät ole pyytäneet.
  9. Kun muutat, muista rekisteröidä uusi edelleenlähetysosoitteesi Postiin ja ilmoittaa myös kaikille luottokorteille, pankeille ja tilauspalveluille henkilökohtaisesti uudesta osoitteestasi. Jos he edelleen lähettävät yksityisiä tietoja vanhaan osoitteeseesi, peruuta korttisi tai tilisi.
  10. Äläs kanna mukanasi sosiaaliturvatunnustasi tai luottokorttejasi, joita et käytä. Sinulta ei vaadita sosiaaliturvakorttia, joten lukitse se. Jos et käytä luottokorttejasi, säilytä niitä turvallisessa paikassa sosiaaliturvakorttisi kanssa.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.